Altın Eşik Gümüş Eşiğe Muhtaç Olur Kompozisyon

Bu bölümü tamamladığınızda altın eşik gümüş eşiğe muhtaç olur atasözünün anlamı ne demek ile ilgili kompozisyon için fikir alabilirsiniz.

Altın eşik zengin ve varlıklı insanları temsil eder. Gümüş eşik de ekonomik anlamda daha orta ve alt tabakayı ifade eder. Şunu bilmeliyiz ki zenginler kimseye muhtaç olmaz diye bir şey yoktur. Gün gelir varlıklı insanlar da yoksullara muhtaç olur. Her şeyi para ise satın alamayacağımızı bilmeliyiz. Bazen yaşan her olay başka yollarla çözülür. Bunlar için paranın bir anlamı yoktur. O yüzden benim maddi durumum çok iyi, kimsenin yardımına ihtiyacım gibisi kötü düşüncelere kapılmamak gerekiyor.

Uzak bir dağ yolunda aracınızla giderken bir heyelan yaşanabilir, aracınızın üstüne büyük bir kaya parçası düşebilir. Oradan geçen bir çobana muhtaç olursunuz. O size göre yoksuldur, cebinde üç kuruş parası yoktur ama içinde büyük bir insanlık vardır. Bu durumda sizi paranız, malınız mülkünüz kurtarmaz. Görüldüğü gibi paranın çare olamayacağı şeyler de yaşanıyor bu hayatta. O yüzden hiçbir zaman mal varlığımızla, zenginliğimiz övünmemeliyiz. Kimseyi de yoksul diye küçümsememeliyiz. O yoksul diye küçük gördüğümüz insanların gönlü nice zenginlerden daha zenidir.

Kısaca anlatmak gerekirse her ne kadar zengin olsanız da öyle zamanlar gelir ki sizden daha kötü durumda olan kişilerden yardım istemek durumunda kalırsınız. Dünyada zengin olmaktan daha önemli şeyler var. Bu da kalbimizin herkese açık olması, gönlü gani bir insan olmaktır. Dolayısıyla varlıklı olmak her şeye gücümüz yeteceği anlamına gelmez. Bizim de çaresiz kalıp yoksullara muhtaç hale geleceğimiz durumlar gerçekleşebilir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski