Sözünde Durmak ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümü incelediğinizde sözünde durmak ile ilgili kompozisyon yazısı için fikir alabilirsiniz.

Bir insanın verdiği sözü tutması ona güvenmek bakımından çok önemlidir. Özellikle insan ilişkileri güven temelinde daha sağlam bir noktaya taşıyan etken sözünde durmaktır. Biri size bir söz veriyor ve bunu tutuyorsa ona rahatlıkla güvenebilirsiniz. Yani onun sağlam karakterli bir insan olduğundan emin olursunuz.

Sözünde durmak insana itibar kazandırır. Hele ki yalan dolanın kol gezdiği günümüz şartlarında sözünde duran insanların saysı yok denecek kadar azdır. Bu yüzden sözünü tutanlar çok kıymetli insandır. Onların varlığıyla bu dünyada güvenebileceğimiz insanların hala olduğunu düşünürüz. Bir insan size verdiği sözü tutmuyorsa artık ağzıyla kuş tutsa bu bir şey ifade etmez. Çünkü ona olan güveniniz ciddi bir yara almıştır. Bir daha ne derse desin isteseniz de ona inanamazsınız. Örneğin bir arkadaşınızla herhangi bir yerde buluşma kararı aldınız diyelim. siz o saate oraya gittiğinizde kendisi gelmese sözünde durmamış olur. Siz de kendinizi kandırılmış hissedersiniz ve ona kırılırsınız. Bir kerelik bunu görmezden gelseniz de aynı şeyi bir daha yaparsak artık ne yapsa kar etmez. Yani sözünde durmamak insanı ekmekle aynıdır.

Sonuç olarak iyi ve güvenilir bir insan sözünde durandır. Ağzımızdan çıkan sözleri yerine getirdiğimizde tutarlı bir insan olduğumuzu kanıtlamış oluruz. Bu yakın ilişki halinde olduğumuzu diğer insanlara güven verecektir. İnsan ilişkilerimizi çok daha sağlam bir zeminde tutacaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski