Yaşama Sevinci ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümde ele aldığımız yazıyı inceleyip yaşama sevinci ile ilgili kompozisyon için fikir edinebilirsiniz.

Yaşama sevinci, insanın yaşamaktan her anlamda keyif alması, gözlerinin içinin gülmesi, yüzünde tarifsiz bir sevinç duygusu olması şeklinde açığa çıkar. Bir insan nereye giderse gitsin, her şey ona tat veriyorsa, anı yaşamaktan mutluysa, kuş gibi hafifse, sözlerinde, tavırlarında bu sevinç gözle görülebiliyorsa o kişide yaşama sevinci var demektir.

Mesela insanlar bir yere gittiğinde ya da içinde bulunduğu güzel bir durumda fotoğraf çektirirler. Bunlar onlar adına birer hatıra kalır. Bu fotoğraflara baktığınızda hepsinin de mutlu olduğunu, gözlerinde bir parıltı olduğunu görürsünüz. İşte bu güzel görüntüler yaşama sevincinden kaynaklanır. Yaşama sevinci mutluluğun diğer adıdır. Çünkü içinizdeki coşkuyu kaybetmeyip hayatın tadına varırsınız. Şunu söylemek gerekir ki yaşamak çok güzel bir şeydir. Aldığımız her nefes aslında sahip olduğumuz en pahalı şeydir. Bunun değerini bilmeli, halimize şükretmeliyiz. Aile bireylerimizle, yakınlarımızla, diğer insanlarla her zaman sevgi ve saygı çerçevesinde ilişkiler kurmalıyız. Uyumlu bir insan olmalı, herkesle iyi anlaşabilmeliyiz. Bunlar yaşam sevincine katkı sağlayacaktır.

Sonuç olarak yaşamaktan keyif almalıyız. Bu hayata bir kere daha gelmeyeceğiz. Sıkıntılarımız bitmese de hayatı doya doya yaşamak zorundayız. Yoksa her şey çekilmez olur. Yaşamın tadına varmak için kötülüklerden uzak durmalıyız. Günahlardan kaçınmalıyız. Kimseyi incitmemeliyiz. Muhtaçlara, hayvanlara yardım emeliyiz. Öksüz ve yetimleri sevindirmeliyiz. Çocuklara iyi davranmalıyız. Bu güzel şeyleri yaparsak içimizdeki yaşama sevincini diri tutmuş oluruz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski