Başla İşin Küçüğüne Ulaştırsın Seni Büyüğüne Kompozisyon

Bu bölümdeki yazıyı inceleyince başla işin küçüğüne ulaştırsın seni büyüğüne konulu kompozisyon yazacak kadar fikir sahibi olacaksınız.

İnsanların büyük bir işin başında olması bir anda olan bir durum değildir. Herkes iş hayatına atıldığında önce küçük bir işle başlar. Daha sonra aylar yıllar geçtikçe işinde ilerler, gelirini ikiye katlar ve şahsı adına bir iş yeri açar. İşi büyüdüğü için artık büyük iş yapan biri haline gelir.

Bir terzinin yanında çırak olarak işe başlayan genç bir kız, zaman geçtikçe bu alanda uzmanlaşacaktır. İyi bir dikiş ustası olarak kendi adına dikiş nakış kursu açabilir. Hatta gelinlikçi mağazası bile açabilir. Kendisine ait küçük seyyar arabasıyla tatlı satan biri ileride büyük bir tatlı dükkanı işleten biri olabilir. Bunlar hayatın içinde olan gerçeklerdir. Demek ki insan küçük bir işe başlayınca henüz acemi olsa da zaman geçtikçe o alanda kendini geliştirip daha büyük işlere imza atar. Böyle büyük işler yapanlara baktığımızda hepsinin geçmişte küçük bir işte çalıştığını görüyoruz. Küçük işlerde pişiyor ve ustalığını artırıyorlar, Kazançları da ciddi anlamda katlanarak büyüyünce artık ben daha büyük bir işe başlamalıyım diyorlar. Bunu yapacak güce ve paraya da ulaştıkları için önlerinde hiçbir engel kalmıyor. Aslında küçük işler bizi büyük işlere götüren yolda köprü vazifesi görür.

Sonuç olarak büyük iş insanı olmak kolay yoldan gerçekleşmiyor. Bunu başarmak çok uzun yıllar alan bir süreci kapsıyor. İnsanlar işinde deneyim kazanıyor. Parasal anlamda büyüyor. Çok çalışıp emek veriyor. Zaman ilerledikçe de artık her şey uygun bir hale geliyor. Bundan sonra büyük işler için kolları sıvıyorlar. Böylece herkes tarafından bilinen ünlü bir iş insanı oluyorlar. Bizler de küçük bir işe başlayıp çok çalışıp para kazandıkça, işimizi büyüttükçe ileride daha büyük işler yapabilecek seviyeye ulaşabiliriz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski