Çalışmak Bizi Üç Şeyden Kurtarır Can Sıkıntısı Kötü Alışkanlıklar Yoksulluk Kompozisyon

Bu bölümdeki yazının sorusu: Çalışmak bizi üç şeyden kurtarır; can sıkıntısı, kötü alışkanlıklar, yoksulluk sözü ile ilgili kompozisyon yazınız.

Çalışmak, başta insanlara zor ve yıpratıcı bir şey gibi gelse de esasında çok faydalıdır. Çünkü çalışan biri içinde bulunduğu şartlara göre bir işle meşgul olmaktadır. Bu meşguliyet onun kendini işine vermesi, faydasız ve zararlı şeylerden de uzak durmasını sağlar. Mesela biz bir konu üzerinde çalıştığımızda dikkatimizi ona vermiş oluyoruz. Bunun anlamı beynimiz bir işe yoğunlaşmış demektir. Bu sayede canımız sıkılmıyor. Can sıkıntısı ise boş kaldığımızda ortaya çıkan bir durumdur.

İnsan çalışmadığında kendini büyük bir boşlukta hissediyor. Bir şeylerle ilgilenmek istiyor. İşte burada bir rsik olduğundan söz edebiliriz. O da kötü alışkanlıklara yönelmektir. Herhangi bir işi, uğraşı olmayan insan bu boşluğu doldurmak için kötü alışkanlıklar edinebilir. Örneğin sigaraya başlayabilir. İnternet ve oyun bağımlılığına yakalanabilir. Gereksiz işlerle uğraşıp vakit öldürebilir. Yapmaması gereken kötü şeyler yapabilir. Bu tür kötü alışkanlıklardan korunmak için çalışmak bir şarttır. O yüzden işimizin ne olduğuna bakmadan sürekli bir çalışma halinde olmalıyız.

Çalışmanın bir başka avantajı da gelir kapısı olmasıdır. Şöyle bir düşündüğümüzde çalışkan herkes bir amaç uğruna emek veriyor. En çok da maddi anlamda kazanç sağlamak hedefimiz oluyor. İnşaat işçileri, çöpçüler, bekçileri, devlet memurları veya ticaret yapan esnaflar, tarımla geçimini sağlayan çiftçiler bütün mesleklere baktığımızda hepsinin çalışmaları karşılığında bir gelir elde ettiğiniz görüyoruz. Dolayısıyla çalışınca para kazanıyoruz ve yoksulluktan kurtulmuş oluyoruz. Hayatımızın devam ettiği süreçte bize en çok para lazımdır. Ekonomik anlamda iyi durumda olmamız gerekiyor. Bunun için de tek yok elbette çalışmaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski