Güneş Olamazsan Yıldız Ol Ama Gökteki En Parlak Yıldız Sen Ol Kompozisyon

Bu bölümü inceleyince güneş olamazsan yıldız ol ama gökteki en parlak yıldız sen ol sözünün anlamı ile ilgili kompozisyon yazmak için fikir edinebilirsiniz.

Güneş olmak belki çok büyük bir şey olmak gibidir. Elinizden büyük adam olmak gelmiyorsa en azından işe yarar bir şey olmalısınız. Ancak o alanda en iyisi siz olmalısınız. Bunun için istekli ve gayretli olmalıyız. İşin içinde mutlaka çalışmak vardır. İşimizde parlayan bir yıldız olmak kendi elimizdedir. İşini düzgün yapan, önemseyen, disiplinli çalışan insanlar her zaman parlak bir yıldız olmaya adaydır.

İnsan bir şeyi kafaya koyduğu zaman, bir şekilde çalışıp çabalar ve onu yapar. Biz de büyük hayaller kurarız, bunlardan birçoğuna ulaşamayız belki ama hayatta mutlaka bir yerlere geliriz. Geldiğimiz son noktada ise işimizi düzgün yapıp o meslekte parmakla gösterilecek kadar iyi şeyler yapmalıyız. İnsanlar uzaktan bize bakınca bu adam işini iyi yapıyor diyebilsinler. Bu izlenimi vermek çok önemlidir. Dolayısıyla bizim için çok önemli olan istediğimiz şeyi gerçekleştiremesek de çalışmalarımızın neticesinde yine önemli yerlere geliriz. Verdiğimiz emekler boşa gitmez yani. Bundan sonrası ise o konumda aynı ili yapanlara göre en iyisi olmaya çalışmaktır.

Kısacası her şey elimizden gelmez. Bazı şeyler biz onu ne kadar çok istesek de olmaz, gerçeğe dönüşmez. Çünkü içinde bulunduğumuz şartlar buna el vermiyordur. Bizi aşan bir şeyler oluyordur. Onu değiştirmeye gücümüz yetmeyebilir. Bu demek değil ki pes edelim. Hayır, biz aynı azim ve kararlılığımızı sürdürürsek iyi bir mevkiye gelebiliriz. Bu tam anlamıyla bizim onu ne kadar çok istediğimiz ve bu uğurda verdiğimiz mücadele ve çabaya bağlıdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski