Bir Bardak Suda Fırtına Koparmak Kompozisyon

Bu bölümü tamamlayınca bir bardak suda fırtına koparmak deyimin anlamı ile ilgili kompozisyon yazacak düzeye ulaşacaksınız.

Aslında büyütülmemesi gereken önemsiz konuları kafaya takıp büyütmek ve bu konuda kavga çıkarmak bir bardak suda fırtına koparmak demektir. Bazı şeyleri alttan almak gerekiyor. Hatta belki de kendimiz meseleyi yanlış anlamış olabiliriz. Bu yüzden küçük veya önemsiz şeyleri çok da büyütüp kavga etmeye gerek yoktur.

Normal hayatımıza devam ederken elbette bazı şeyler bizi üzebilir, canımız sıkabilir. Bu durumda karşısında gereğinden fazla sinirlendiğimiz anlar olabilir. Böyle anlarda sakin kalmak bana göre daha doğrudur. Sinirimizin yatışması için biraz zaman ihtiyacımız da vardır. Üzerinden belli bir süre geçtikten sonra kızgınlığımızı atarız. O zaman kavga etmeye, gürültü patırtı çıkarmaya da gerek kalmaz. Yaşanılan duurm ne olursa olsun biraz anlayışlı olmak gerekiyor. Anlayışlı olan insan kavgaya, ortalığı karıştırmaya, bağırıp çağırmaya yanaşmaz. O, herkesle uyumlu olarak anlaşma taraftarıdır.

Kısaca söylemek gerekirse bir bardak su diye tabir edilen çok da önemli olmayan meselelerdir. Bunlara takılıp karşımızdaki insanla kava etmek doğru değildir. Biraz yapıcı olmak gerekiyor. Her şeyi büyütüp anlaşmazlık çıkarırsak o zaman bulunduğumuz ortamda huzur namına bir şey kalmaz. Bu da herkesin tadını kaçırır. Dolayısıyla önemsiz meseleleri büyütmenin, kavga etmenin bir anlamı yoktur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski