Çalışmak ile İlgili Bilgilendirici Metin

Bu bölümdeki metni bitirdiğinizde çalışmak ile ilgili bilgilendirici metin yazacak kadar fikir sahibi olacaksınız.

Çalışmak, insanların bir şeye zaman ayırması, o anlamda enerjisini harcaması ve büyük bir uğraş göstermesi olarak tanımlanabilir. Burada bir işten sonuç almak için gösterilen emek söz konusudur. Çalışmanızın sonunda bir karşılık almak vardır. Bir sınava çalışıyorsanız bu uğraşınızın sonunda yüksek puanlar alırsınız. Bir işte çalışıyorsanız aylık bir kazanç elde dersiniz. Her çalışma insana bir getiri sağlar. Çalışmanızın karşılığında eliniz boş dönmezsiniz.

Günlük hayatta geçim sağlamak için çalışan binlerce insan var. Hepsi de bu çalışmalarının neticesinde bir gelir elde ediyor. Demek ki çalışmakla bir kazanç sağlıyoruz. Çalışmak bütün gücünü işine vermektir. Bir şey ortaya koymak, üretim yapmak veya onu yapabilmek için emek vermektir. İşinizi ilerletmek, kendinizi geliştirmek veya istediğiniz amaca ulaşmak için kolları sıvayıp ona vakit ayırdığınızda aslında çalışmış oluyorsunuz. Çalışmak işin içinde emek olduğu için çok kıymetlidir. Mesela kendinize ayıracağınız vakti çalışmaya ayırıyorsunuz. Uyumanız gerekirken yatmıyor, işinizle meşgul oluyorsunuz. Dinlenmek varken gücünüzü, enerjinizi işinize veriyorsunuz. Bunun karşılığında yoruluyorsunuz ama sonunda mükafatınızı alıyorsunuz. Çalışmak kavramının kapsamında zahmet çekmek anlamı da vardır. Zahmet çektiğinizde gücünüz tükenme noktasına kadar gelebilir. Kendinizi çok bitkin düşmüş hissedersiniz ama bunların mutlaka bir meyvesi var. O da kazanacağınız başarı olacaktır. Bu yüzden çok çalıştım, çok yoruldum ama boşuna değil diyeceğiniz günler de gelecektir.

Sonuç olarak çalışmak eyleminin sonunda ortaya somut bir gösterge çıkıyor. Bu bir ürün olabileceği gibi bir gelir, ya da kazanılan bir başarı olabilir. Görüldüğü gibi çalışmanın her türlüsü anlamlıdır. Verdiğiniz emeklerin hiçbiri boşa gitmez. Sonunda mutlaka bir şey ya öğrenmiş ya da kazanmış olursunuz. Bundan dolayı biz de bir iş yaptığımızda işten kaytarmamalı, var gücümüzle çalışmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski