Hakiki Rehberimiz İlim ve Fen Olacaktır Kompozisyon

Bu bölümü inceleyerek hakiki rehberimiz ilim ve fen olacaktır sözünün anlamı ile ilgili kompozisyon yazacak kadar fikir sahibi olacaksınız.

İnsan olarak bizler hayatımızı daha iyi koşullarda yaşamak için doğru ve tutarlı bilgiye ihtiyaç duyarız. Bu bilgilerin belli yöntemler kullanılarak araştırma ve deney yoluyla kesinleşmiş bilgi olması önemlidir. Bu anlamda iyi bir rehbere ihtiyacımız vardır. Bu rehber de ilim ve fen olmalıdır.

İlim kainattaki olgu ve olaylardan bazı kesitleri alır, bunlar üzerinde çeşitli teknikler kullanarak deneyler yapar ve tutarlı bilgiyi ortaya çıkarır. Bu bilgiler de gerçeğe en yakın bilgiler olarak kullanıma sunulur: İnsanlar ilmin ortaya koyduğu bilgiler sayesinde hayatında doğru adımlar atar. Dolayısıyla ilim hayatın kolaylaşmasında önemli rol oynar. Çünkü elimizde ispatlanmış, araştırılmış ve tutarlılığı kesinleşmiş bir veri vardır. Faydalanacağımız bilgilerin doğruluğu bizi hatadan korur. İşimizi sağlama almış oluruz.

Fen bilimsel yöntemleri kullanarak gerçek hayatta karşımıza çıkabilen problemleri çözme becerisi kazanmamızı sağlar. Fen de bilimin kapsamında bir alandır. İçinde fiziki kimya, yaşambilim ve matematik gibi dalları barındırır. Fen sayesinde insanlar evreni ve yaşadıkları çevreyi bilimsel yöntemler aracılığıyla anlamaya çalışır. Bu beceriyi edinmek insanların günlük hayatında karşılaştığı problemleri çözebilme anlamında çok önemlidir.

Kısacası ilim ve fen insanlar için çok gereklidir. Bizler batıl inançlar veya üstünkörü bilgilere güvenip de bir iş yapmaya kalktığımızda bundan zarar görebiliriz ancak ilim ve fen gibi bilimsel yöntemleri kullanıp insanlığa faydalı ve doğru bilgi veren alanları rehber olarak görürsek o zaman yanlış bir şey yapmayız. Her şeyimiz usulüne uygun ve tutarlı bilgi sayesinde daha doğru olur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski