İlkbahar ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümü tamamladığınızda ilkbahar ile ilgili kompozisyon yazınız için fikir edinmiş olacaksınız.

Soğuğa küsen toprak ilkbaharda ısınan havaya tepki verir. Bu tepki çok güzeldir. Sanki bir hastanın tedaviye cevap vermesi gibi toprak da ilkbaharı karşılarken güneşin ısısını ve suyun besleyiciliğini alarak bağrında sakladığı bütün güzelliği cömertçe yeryüzüne canlıların hizmetine sunar. Çünkü havaların ısınmasıyla birlikte toprağın yüzü güler. Suları içine çekerek bu sayede doğaya can verir. Bu durum damarlarımızdaki kan dolaşımına benzer.

Kan tüm vücudu dolaştıkça kendimizi daha iyi ve enerji dolu hissederiz. İlkbaharda suyuna kavuşan toprak da yeryüzünün yeşermesini, çiçeklerin rengarenk ve canlı bir şekilde açmasını sağlar. Isınan havalarla birlikte börtü böcek ve hayvanlar gün yüzüne çıkar. Her yerde bir cümbüş göze çarpar. Doğanın, kırların çiçeklerle bezenip cıvıl cıvıl olması ilkbaharın öne çıkan güzelliğidir.

İlkbahar hayata yeniden gelmenin, doğanın bütün güzellikleriyle ben buradayım demesinin adıdır. Güneşli ve açık havalar içimizi açar. Yağmur yüklü bulutlarla dolan havalar da toprağı bağrına can olur. Dolayısıyla ilkbahar geldiği andan itibaren insanlara, hayvanlara, bitkilere, toprağa bir başka canlılık kazandırır.

Kısacası ilkbahar bir yeniden doğuşun mevsimidir. Bu doğuş öyle belirgindir ki, her tarafta bunu görmekn hissetmek mümkündür. Derelerin çağlaması, kuzuların melemesi, börtü böceğin vızıltısı, kuşların gökyüzündeki dansı, mis kokulu çiçeklerin etrafı süslemesi, güneşin yeryüzüne değil de sanki ruhumuza doğması ilkbaharı iliklerimize kadar hissetmeyi sağlar. İşte bu güzelliklerin hepsi ilkbaharla beraber ortaya çıkar.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski