Kızlarını Okutmayan Millet Oğullarını Manevi Öksüzlüğe Mahkum Etmiş Demektir Kompozisyon

Bu bölümü inceleyince Tevfik Fikret'e ait olan kızlarını okutmayan millet, oğullarını manevi öksüzlüğe mahkum etmiş demektir sözü ile ilgili kompozisyon konusunda fikir edineceksiniz.

Eğitimde cinsiyet ayrımcılığı yapmamalıyız. Kızlarımızı da aynı erkekler gibi okutmalıyız. Kadınların okuması ve çalışma hayatında yer alması çok önemlidir. Kızlarını okutmayan bir millet cahillikten kurtulamayacağı gibi çağdaş ve gelişmiş bir toplum da olamaz.

Hepimiz millet olarak eğitimi önemsiyor ve ilmi aydınlığa, çağdaşlığa götüren bir yol olarak görüyoruz. Bu anlamda bilinçli bir toplum olmak için kadınıyla erkeğiyle okumalıyız. Okumuş insanlar bir milletin parlayan yıldızlarıdır. Kadınları, kızları eğitim öğretimden, okumaktan mahrum bırakmak oğullarımızı da manevi anlamda öksüz bırakmak demektir.

Sonuç olarak oğulları yetiştiren ve onlara iyiyi, doğruyu, terbiyeyi öğreten en başta annelerdir. Annelerin bilinçli ve eğitimli olması toplumun yararınadır. Çünkü okumuş bir kadın çocuğunu da bilinçli bir şekilde büyütecektir. Ona nasıl davranması gerektiğini çok iyi bilecektir. Çocuğun dilinden en güzel anneler anlar. Bu yüzden kızlarımızın kendi iradesiyle istediği alanlarda okumasını desteklemeli ve geleceğin teminatı olan çocukların daha iyi yetiştirilmesini sağlamalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski