İnsanlar Yaşadıkça Yaşlandıklarını Sanırlar Oysa Yaşamadıkça Yaşlanırlar Kompozisyon

Bu yazıyı inceleyince insanlar, yaşadıkça yaşlandıklarını sanırlar oysa, yaşamadıkça yaşlanırlar sözü ile ilgili kompozisyon yazarken fikir alabilirsiniz.

Her şeyden önce insanın ruhunun genç olması önemlidir. Yaşımız yetmiş olsa bile içimizde bir çocuk enerjisi varsa, her şeye pozitif bakıyorsak o zaman yıllar bizi yaşlandıramaz. Yani seneler geçtikçe saçlarımıza aklar düşmesi, yaşımızın ilerlemesi bizim yaşlandığımızı göstermez. Sadece biz öyle sanıyoruz. Oysa bu hayatı dolu bir şekilde yaşamalıyız. Hareketli bir yaşamı olan insanın enerjisi yaşama sevinci hiç bitmeyecektir. İşte onlar gerçekten hayatı yaşamış oluyor ve ruhları da dipdiri kalıyor.

Yaşamadıkça yaşlanmak demek hiçbir şey yapmayan, sosyallikten uzak, toplumdan soyut bir hayata alışmış, gezip tozmayan, yaşamayı sadece karnını doyurmak sanan insanlar demektir. Böyle bir hayat çekilmez olur, son derece sıkıcıdır. Buna bağlı olarak insanın ruhu daralır, Canı hiçbir yere gitmeyi, hiçbir etkinliğe katılmayı, insanların arasına çıkmayı istemez. İşte bu tür yaşamak aslında yaşamamak olarak görülür. Dolayısıyla yaşlandığımızı zannettiren en önemli etken kendi bakış açımızdır. Biraz kabuğumuzu kırıp dışarı taşmalıyız.

Sonuç olarak yüzümüzdeki kırışıklıklara, şakaklarımızdaki aklara inat hareketli bir hayatı tercih etmeliyiz. İnsanlara fayda saplayacak işler yapmalı, gülüp eğlenmeli, sosyal etkinliklerde aktif rol almalı, bilmediğimiz diyarlara gitmeli, yeri geldiğinde tatil yapmalı, doğa yürüyüşü, yeni projeler, farklı insanlarla büyük organizasyonlar düzenleme gibi hayata renk ve anlam katan faaliyetlerde bizler de yer almalıyız. Bu şekilde hayatı hareketli geçirir, yaşamın tadını almış oluruz. İşte o zaman yaşlanmak nedir bilmeyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski