Yolculuk ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümdeki yazıyı inceleyince yolculuk ile ilgili kompozisyon yazacak şekilde fikir edineceksiniz.

İnsan hayatına baktığımızda hep bir hareketlilik olduğunu görüyoruz. Kimse yerinde durmuyor. Kimisi iş için, kimisi okumak, para kazanmak için, kimisi de gezmeyi sevdiği için, bir yerleri gezip görmek için başka yerlere yolculuk yapıyor. Dolayısıyla yolculuk bu hayatın bir parçasıdır. Hatta yolculuğa büyük ölçüde vakit ayırdığımızı söyleyebiliriz.Hayat devam ederken sürekli bir yerde sabit kalmak mümkün olmuyor.

Yolculuğa çıktığımızda farklı insanlarla tanışma, sohbet etme imkanı bulduğumuz gibi pek çok yer hakkında da önemli bilgilere ulaşıyoruz. İnsan bir yere gidince oranın yaşantılarını, tarihini, kültürünü, gelenek göreneklerini, ünlü yemeklerini, yöresel lezzetlerini de daha yakından tanıma fırsatı buluyor. Bu anlamda yolculuk aslında öğretici bir serüven olarak görülebilir. Yolculukla dünyanın farklı coğrafyalarında eşsiz doğal güzellikleri ve büyüleyici manzaraları görmek imkanına da sahibiz. En azından kendi ülkemizde başka br şehre yolculuğa çıktığımızda otobüste, veya trende cam kenarına oturup dışarıyı izlemesi bile insana büyük keyif veriyor.

Gezmeyi seven insanlar için seyahat etmek ayrı bir önem taşıyor. Çünkü yolculuk onların ilgi alanıdır. Bu sayede tatile gidip, yeni yerler keşfediyorlar, yeni insanlarla tanış oluyorlar. Yolculuk demişken Evliya Çelebi gibi ünlü bir şahsiyetten bahsetmemek olmaz. O farklı ülkelere yolculuk yapmış, çok önemli bir gezgindir. Seyahatname adlı eseriyle bizlere gezip görüldüğü yerleri hakkında çok önemli ve faydalı bilgiler sunmuştur. Görüldüğü gibi yolculuğun insanlara kattığı çok farklı güzellikler vardır. Yolculuk aracılığıyla hem bilgimiz artıyor, hemi sosyalleşiyoruz, hem de ufkumuz açılıyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski