Spor ile İlgili Hikâye Edici Bir Metin

Bu bölümü inceleyince spor ile ilgili hikaye edici bir metin yazınız için örnek alabilirsiniz.

Kitaptaki soru: Aşağıda verilen kutulardan dörder kelime seçerek içinde bu kelimelerin geçtiği hikaye edici bir metin yazınız. 1. Kutudaki kelimeler: spor, rakip, yarışma, başarı, kaybetmek, arkadaş, antreman, sınıf. 2. Kutudaki kelimeler: göre, için, kadar, dek, rağmen, değin, üzere, gibi.

Okulun en sevilen dersi beden dersiydi. Artık okulun son zamanları gelmişti. Okulda bir gelenek haline gelen ve her sene yapılan voleybol turnuvası başlamıştı. Bütün sınıflar en iyi oynayan arkadaşlarını belirleyerek bir takım oluşturmuş ve rakiplerin eksik yönlerini analiz ediyordu.

Okul çıkışında bazı arkadaşlar anlaşıp antrenman bile yapıyordu. Bu bir yarışmaydı arasında. İşin içinde galip gelip başarı kazanmak olduğu gibi kaybetmek de vardı. Ancak hiçbir sınıf kaybetmek istemiyordu. İlk hafta eşleşen sınıflar kozlarını paylaştı. Alt sınıflar diğerlerine göre biraz zayıf kalıp elendi. İkinci haftaya 6C sınıfı ile 7A sınıfı kaldı. Bu iki rakip çok dişliydi. Her iki sınıfta da iyi oynayan öğrenciler vardı. Buna rağmen iki sınıfın öğrencileri de başarı için son ana dek savaşacaktı.

Final maçı hakemin düdüğüyle başladı. Herkes çok heyecanlıydı. Maçı izleyen diğer öğrenciler takımlarına destek omak için tezahürat yapıyorlardı. Herkes planını kazanmak üzere yapmıştı. Maç bitene değin rakipler birbirine ciddi bir fark atamadı. Son sayılar için atışlar yapılıyordu. Son iki sayıya eşit girildi. Fakat en son iki sayıyı 6C sınıfı alınca yarışmadan galip çıkan da onlar oldu.

Kaybeden 7A sınıfı öğrencileri üzgün bir halde yere yığıldı. Gözyaşlarını tutamadılar. Arkadaşları onları teselli etmeye çalışsa da bir şey değişmedi. Büyük üzüntüye rağmen kazanan takımı tebrik ederek sportmenliğe uygun davrandılar. Turnuva bitince her iki takıma da törenle madalyaları verildi. Bunun dışında şampiyon olan 6C sınıfı öğrencileri okul yönetimi tarafından yemeğe götürüldü.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski