Tarihe Saygı ile İlgili Hikaye

Bu bölümü incelediğinizde tarihe saygı ile ilgili hikaye yazacak kadar fikir edinmiş olacaksınız.

Bir yaz tatili kaldıkları otelden babasıyla dışarı çıkmıştı. Gezeceği için kendini çok heyecanlı hissediyordu. Bu şehir tarihi dokusuyla her zaman yerli ve yabancı turistlerin göz bebeği olmuştu. Babası da tarihe ilgisi olduğu için Kenan'ı bu şehre özellikle getirmişti.

Adım başı tarihi bir konağa, müzeye, medreseye rastlamak mümkündü. Bu sayede Kenan tarihi eserler hakkında pek çok bilgi öğrenme imkanı bulacaktı. Havanın açık olması da geznek için son derece uygundu. Baba oğul hem konuşuyor, hem de yavaş adımlarla yürüyordu. Az ötede mimarisi dikkat çeken bir medreseye rastladılar. İçerisi oldukça kalabalık gözüküyordu. Medresenin dört bir yanı surlarla çevrili ancak üst tarafı açıktı. Avlusunda da fotoğraf çeken turistler vardı. Herkes bu tarihi yapıya hayranlıkla bakıyordu. Kenan heyecanla içeri girdi. İleride küçük bölmeler halinde odacıklar vardı. Bu şehrin insanı burada tarihi eşyalar satan dükkan açmıştı. Ayrıca çay ocakları da vardı. Buraya gelenler sohbet etmenin yanında tarihimiz hakkında birçok şey öğreniyordu.

Kenan babasıyla bir masaya oturdu. İki bardak çay içtikten sonra medresenin içini gezdiler. Duvarlarda eski dönemler hakkında küçük dipnotlar vardı. Buranın görevlisi olanlar da onlara buranın tarihte eğitim yuvası olduğunu anlatarak geçmiş dönemlere ait ayrıntılı bilgi verdiler. Giderken medresenin etrafını da gezdiler. Bu sırada dış duvarlara rastgele yazılan isimler, mesajlar Kenan'ın gözünden kaçmadı. Bu manzara onu çok rahatsız etti. Babasına böyle güzel bir esere neden anlamsızca yazılar yazmışlar, bunun tarihe saygızlık olduğunu belirtti. O da oğluna hak verdi.

İkisi birlikte gün içinde şehrin birçok bölgesini kolaçan ettiler. Gördükleri bütün tarihi yapıların güzelliğine hayran kaldılar. Babası oğlunun tarihe saygı konusundaki hassasiyetini gördüğü için oğluyla gurur duydu. İçinden buraya gelmekle çok iyi yapmışız diyordu. Beraber otelin yolunu tuttular. Bugünkü gezileri bu kadar yeterdi. Ertesi günün planını yaparak otele döndüler.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski