İnsan Hayatı Sınırlıdır Sınırsız Olan Bilgidir Kompozisyon

Bu bölümü bitirdiğinizde insan hayatı sınırlıdır, sınırsız olan bilgidir sözü ile ilgili kompozisyon yazısı adına fikir alabilirsiniz.

Bilgi uçsuz bucaksız bir evrendir. Bu evrende her türlü bilgi ile karşılaşmak mümkündür. İnsanlar kendi adına gerek duydukları, lazım olan bilgileri alıp kullanarak hayatlarını devam ettiriyorlar. Bilginin ise sonu yoktur. Bu nedenle bilgi sınırsız bir özelliğe sahiptir. İnsan hayatına baktığımızda ise herkes vakti gelince ölüp gidiyor. Bazı insanlar genç yaşta, bazıları hasta yatağında, bazıları bir trafik kazasında veya bir felakette hayatını kaybediyor. Bütün bu örnekler insan hayatının sınırlı olduğunu açıkça gözler önüne seriyor.

İnsan hayatı başı ve sonu belli olan bir dönemi ifade ediyor ama bilgi için böyle bir şey söylemek olanaksızdır. Çünkü bilginin başı da yoktur, sonu da gelmeyecektir. Bilgi her zaman var olacak kadar önemli ve sınırsızdır. Mesela araştırmacılar, bilim insanları, düşünürler insanlığa faydası olacak sayısız bilgiyi kullanıma sunmuştur. Bunlar sayesinde işimizi görüyor, nerede nasıl davranacağımızı iyi biliyoruz. Her şeyi usulüne göre yapmaya çalışıyoruz. Bu bilgiler bazen iş gücünden bile daha önemli hale geliyor. Dolayısıyla insanlar bir gün bu dünyadan ayrılıp gidecek, unutulacak, varlığı bile hatırlanmayacaktır ancak bilgi asırlarca canlılığını koruyup devam ettirecektir.

Kısaca toparlamak gerekirse bilgiye bir sınır çizmek mümkün değildir. Çünkü yaşadığımız her an faklı bilgiler bize lazım oluyor. Bunları kullanıp hayatımızı kolaylaştırıyoruz. Bilgi ister kullanılsın, ister gerek görülmesi hep varlığı korur. Bu bilgiyi önemsiz yapmaz. Sadece lazım görüldüğü anda akla gelir ve üzerine yoğunlaşılır. Sonuçta bizler bir bilgiyi kullanıp çöpe atmıyoruz. O bilgi yine başkalarının işine lazım oluyor, birçoğuna yol gösteriyor. Demek ki bilgi tek kullanımlık değil hep sınırsızdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski