Bir çocuk doktoru olsaydınız tik bozukluğu olan bir çocuğa bu sorunun üstesinden gelmesi için ne gibi tavsiyelerde bulunurdunuz?

Bu bölümü inceleyip fikir alacağınız soru: Siz bir çocuk doktoru olsaydınız tik bozukluğu olan bir çocuğa bu sorunun üstesinden gelmesi için ne gibi tavsiyelerde bulunurdunuz? Düşünceleriniz hakkında arkadaşlarınızla konuşunuz.

Her çocuğun bir tiki olabileceğini anlatarak öncelikle onun rahatlamasını sağlardım. Bu tik meselesini kafaya takmaması ve büyütmemesi gerektiğini anlatırdım. Benim de bir zamanlar tik bozukluğum olduğunu ancak bunu aştığımı söylerdi. Yani tik bozukluğunun aşılabilecek bir sorun olduğu konusunda onu ikna ederdim.

Tikin tedaviyle geçen bir bozukluk olduğunu anlatır, bu anlamda tedavi görmesini tavsiye ederdim. Ben çocuk doktoru olarak tedavi için bana gelen çocuklara öncelikle şefkatli davranırdım. Rahatsızlıklarını kısa sürede aşmaları için onlara elimden geleni yapardım. Tik bozukluğu olan bir çocuğun bana gelip bu derdini anlatması karşısında önce onu sabırla dinlerdim. Arkadaşlarının bunu kullanıp onunla uğraşabileceğinin normal olduğunu, bunlara canını sıkmamasını tembihlerdim. Fakat bir süre sonra bu alay etme ve onunla uğraşma durumunun geçeceğini bilmesini söylerdim. İnsanlar genelde birinin bir rahatsızlığını küçük yaşta daha çok kullanıyor, ona şaka yapıyorlar, bunların olabilecek şeyler olduğunu anlatırdım. Bu konuda hiç üzülmemesini, onu anladığımı ifade ederdim.

Son olarak da tedavisi için ona destek olacağımı, asla bu sorunu büyütmemesi gerektiğini ve bir gün bundan kurtulacağını anlatırdım. kendisinin de buna inanmasını ve bana bu bozukluğu yenmem için yardımcı olmasının çok önemli olduğunu vurgulardım.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski