İnsanları Sevmeyi Öğrenmek Gerçek Mutluluktur Kompozisyon

Bu bölümdeki yazıyı inceleyince insanları sevmeyi öğrenmek gerçek mutluluktur ile ilgili kompozisyon yazısı için fikir alabilirsiniz.

Bizler tanımadığımız insanlara karşı dış görünüşüne, kılık kıyafetine bakarak onlar hakkında yanlış şeyler düşünebilir. Yani nasıl insan olduklarını bilmediğimiz için genellikle olumsuz tutum geliştiririz. Oysa kimseyi böyle etiketlemek mutluluğa engeldir. Mutlu olmak için her şeyden önce ön yargılarımızdan sıyrılmalı ve herkese insan gözüyle bakabilmeliyiz.

İşin can alıcı noktası sevmekle başlar. Herkese insan olarak değer verip, onları masum birer insan olarak sevmeyi öğrenirsek o zaman mutluluğa ulaşabiliriz. Mutluluğa giden gerçek yol insan sevgisinden geçer. Bu yüzden kimseyi hor görmemeli, dış görünüşüne bakıp kötü biçimde değerlendirmemeliyiz. Hani bazen kafamızda kurarız ya, işte bu tutum zaten baştan yanlıştır. Bizim kötü gibi gördüğümüz insanlar belki de çok iyi kalplidir. Onları yakından tanımadan, onlarla vakit geçirmeden böyle kötü düşünmek kimseye fayda sağlamaz. Hatta mutluluğu arayan insanın önüne bir set çeker. Dolayısıyla hayatın tadına insanları sevmekle varılır.

Sonuç olarak iletişim halinde olduğumuz herkes esasında bir insan olarak sevilmeye layıktır. Herkese bu açıdan bakmak daha doğrudur. Kalbimizi kirli düşüncelerden temizlemeli ve insanları sevmeyi öğrenmeliyiz. Biz insanları sevdikçe hayat her anlamda giderek güzelleşir. Böylelikle mutluluk gerçekten bizimle olur. Kısacası insan sevgisi gerçek mutluluk için en önemli faktördür.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski