Tüketim ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümdeki bilgilendirici metni inceleyince tüketim ile ilgili kompozisyon yazmak için fikir edinmiş olacaksınız.

Tüketim hayatın her alanında var. Gıdan, giyime, beslenmeden kullandığımız bütün eşyalara kadar her gün birçok şey tüketmiş oluyoruz. Bu durumda bize tüketici denir. Bir yerde tüketim olması için üretim yapılması ve ihtiyaçların karşılanması gerekiyor. Neyimiz eksikse onları alıyor ve hayatımıza bu şekilde devam ediyoruz.

Tüketim dediğimizde sadece yeme içme ihtiyacımızı karşılamak olarak düşünmemeliyiz. Ev eşyası, araba, elbise, dinlediğimiz müzikler, teknolojik ürün kullanımı, aldığımız hizmetler gibi her şey aklınıza gelebilir. Bütün bunları ihtiyacımız olduğu için kullanıyoruz. Bu saydığımı örneklerin hepsi de tüketim kapsamına girmektedir. Karnımız acıkınca yiyecek alıp bunlarla karnımızı doyurmak bir tüketimdir. Evlerimize, iş yerlerimize, okulumuza verilen elektriği kullandığımız yine tüketim yapmış oluyoruz. Bir kıyafeti giyip eskittikçe onu da tüketiyoruz. Müzik dinlemek, bilgiye ulaşmak, araştırma yapmak, uzaktan görüntülü konuşmak ya da bir görüşme yapmak için internet kullanımı da tüketim sayılır. Dolayısıyla tüketimde gereksinim ve istekleri karşılama anlamı vardır.

Sonuç olarak üretilen mal ve hizmetleri ihtiyaçlarımızın karşılamak için kullanmaya tüketim adını veriyoruz. Tüketimi oluşturan unsur gereksinim duymaktır. Nelere gereksinim duyuyorsak onları ya alıyoruz, ya üretiyoruz. Artık bunlara sahip olduğumuzda onları tüketerek yok ediyoruz. Anlayacağınız işin içinde bir harcama ve kullanma olayı var.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski