Pabucu Dama Atılmak Kompozisyon

Bu bölümdeki yazıyı inceleyince pabucu dama atılmak atasözü ile ilgili kompozisyon yazacak duruma geleceksiniz.

Şu anda içinde bulunduğunuz koşular gereği etrafınızdakiler size ilgi gösterir. Yani herkesin ilgisi tamamen size yoğunlaşır. Bu kadar gözde olmaya alışırsınız. Yanınızdakiler sizi çok seviyor ve siz değer veriyordur. Ancak bir başkası gelir, sizden daha sevimli veya başarılı olur. Bütün ilgiyi kendi üzerine çeker. İşte bu durumda eskiden gördüğünüz yoğun ilgiyi artık hissedemezsiniz.

Bir zamanlar üzerinde ilgi patlaması yaşayan siz şimdilerde kendinizi değersiz ve yalnız hissetmeye başlarsınız. Zira artık herkes gibi sıradan biri olmuşsunuz demektir. Bu ilgiye o kadar alışırsınız ki, ilginin kesildiği andan itibaren kendinizi büyük bir boşluğun içinde bulursunuz. İnsanların size gösterdiği ilginin gittikçe azaldığını fark ettiğinizde anlarsınız ki pabucunuz dama atılmıştır. Buna neden olan bir başka öğrenci, çocuk, insan olabilir. Şartlar onu daha çekici hale getirdiği için siz bu duruma düşmüş oluyorsunuz.

Kısacası benzeri olmayan bir insan rağbet görür. Bu durum bir müddet devam eder. Fakat ilerleyen zamanlarda yeni biri gelir, sizin gördüğünüz ilgiyi üzerine çeker. Bu yeni doğan bir çocuk olabilir, yeteneği sizden daha iyi olan biri olabilir, daha güzel enstrüman çalan biri olabilir, sesi sizden daha güzel olan biri olabilir. Yani insanların ilgisi her zaman en son gelenin üzerine yoğunlaşır. Bu örneklere günlük hayatta karşılaşabiliyoruz. İşte burada insanın eskisi kadar ilgi görmemesi pabucu dama atılmak deyimi şeklinde tabir edilir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski