Kol Kırılır Yen İçinde Kalır Kompozisyon

Bu bölümü incelediğinizde kol kırılır yen içinde kalır atasözü ile ilgili kompozisyon yazısı için fikir alabilirsiniz.

Yakın ilişki halinde olduğumuz insanlarla aramızda yaşanan sorunlar kendi içimizde kalmalıdır. Yani yaşadığımız bütün meseleleri herkesin bilmesine gerek yoktur. Örneğin bir aile ortamında tatsızlık çıktığında bu huzursuzluk ev içinde kalmalıdır. Dışarıya, komşulara yansıtılmamalıdır. Çünkü bazı şeyler özeldir ve gizli kalması gerekir.

Yine sınıf içinde yaşanan tatsız bir ahide sadece o sınıfı ilgilendiriyor. Bütün okulun bilmesine gerek yoktur. Bir öğrenci bu meseleyi gidip öğretmenlere ispiyonlarsa bu çok hoş olmaz. Sorunlarımızı kendi aramızda halletmek, konuşarak çözmek dışarıya belli etmemek daha doğrudur. Eli olan bir çiftin tartıştığını düşünelim. Onlara bir misafir geldiğinde bu huzursuzluğu misafire belli etmemeleri gerekiyor. Bu tür konular özel hayatla ilgili olunca kapalı kalması daha uygun olacaktır. Dolayısıyla birbirine yakın grupların yaşadığı sorunlar kendi aralarında etrafa duyurulmadan çözülmelidir. Özel durumlar sadece onu yaşayanlarla ilgili olduğu için bir tek onların bilmesi yeterlidir. Konuyla alakası olmayan kişilerin özel meseleleri öğrenmemesi gerekir. Çünkü onlar dış kapının dış mandalı gibidir. Özel meseleler onları ilgilendirmediği için bu sorunları bilmelerinin de bir anlamı olmayacaktır.

Sonuç olarak elbise kolu anlamına gelen yen kelimesi, kolun kırılması durumunda onun üstünü kapatan bir işleve sahiptir. İnsan ilişkilerimizde de bir anlaşmazlık yaşadığımızda bu sadece ilgili kişiler arasında kalmalıdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski