Kara trenlerin kara haber getirmesi ifadesi size neyi çağrıştırıyor? Anlatınız.

Bu yazıyı inceleyip kara trenlerin kara haber getirmesi ifadesi size neyi çağrıştırıyor, anlatınız konusunda fikir edinmiş olacaksınız.

Ülkemizin topyekun kurtuluş mücadelesi verdiği yıllar oğlunu, eşini cepheye gönderen kadınlarımız için de çok acı bir bekleyişle geçmiştir. O zamanlarda ulaşım aracı olarak kara trenler varmış. Trenler gecikirse onu bekleyen kadınları bir korku sararmış. Burada hep sevdiklerinden iyi haber alma umudu vardır ancak kara trenler genelde ölüm haberi getirmiştir.

Kara trenler düdüğünü çalarak, kara dumanlar çıkararak yurdun dört bir bölgesine giderek cepheden, askerlerimizden haberler getirirmiş. Kara trenlerin kara haber getirmesi demek şehit düşen veya yaralanan askerlerimizin bu kötü haberini yakınlarına ulaştırması demektir. Çünkü kendi yaşadıkları yere bir tren gelince insanlar umutla güzel haberler beklerken savaşta şehit olan yakınlarının bu acı haberini alınca yıkılmış olurlar.

Kara treni beklemek cefakar kadınlarımız için çok zorlu bir süreci ifade ediyor. Çünkü büyütüp beslediği, bu yaşa getirdiği yavrularının, en kıymetlisi olarak bildiği, evinin direği olan kocalarının şehadet haberini almak çok büyük bir acıdır. Bu nedenle kara trenler nice türkümüze konu olmuş; analarımızın, bacılarımızın umut dolu beklentilerini anlatmak için türkülerde kullanılmıştır.

Sonuç olarak binlerce vatan evladımız, isimsiz kahramanımız vatanımızın düşmanlardan kurtarılması için yakınlarından ayrılmanın verdiği acıyı bağrına basmış, sevdiklerini geride bırakmış, içindeki vatan sevdasıyla cepheye gitmiş ve şehit olmuştur. Onların bu kara haberleri trenler aracılığıyla evlerine, yakınlarına ulaştırılmıştır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski