Ödevini yapamamak sözünden ne anlıyorsunuz?

Bu bölümü inceleyince ödevini yapamamak sözünden ne anlıyorsunuz sorusunu kısaca açıklayacak duruma geleceksiniz.

Hepimizin yapmamız gereken çeşitli ödevleri oluyor. Okul hayatının bir parçası olan ödevler biz öğrencilerin en önemli sorumluluğudur. Bir aksilik yaşanmadıkça ödevlerimiz yapmamız gerekiyor. Fakat bazen bazı işlerimiz çıkıyor, şartlar elvermiyor. Buna bağlı olarak ödevimizi yapamadığımız anlar olabiliyor.

Mesela bugün için verilen ödevleri akşam yapmayı düşünüyoruz. Akşam evimize misafir gelebilir, Yahut da elektrikler kesilebilir. Bir başka bir yere gidebiliriz. Bunlar ödevimizi yapmamız için bize engel olan şeylerdir. Yani ödevini yapamamak sözünden biz yapmak istediğimiz halde elimizde olmayan sebeplerden dolayı ödevimizi yapamamak ifadesini anlıyorum.

Kısaca anlatmak gerekirse gün içinde yaşadığımız bazı gelişmeler işimizi yapmaktan bizi alıkoyar. Yani isteyerek ödev yapmamam durumu söz konusu değildir. Biz belki de çok başarılı ve istekli bir öğrenciyiz. Derslerimize gereken önem veriyoruz. Öğretmenler ders anlatırken onları can kulağıyla dikkatle dinliyoruz. Bu anlamda bize verilen ödevi yapmak için çok heyecanlı ve istekli olabiliriz ancak karşımıza çıkan beklenmedik durumlar ödevimizi yapmamıza mani olduğunda ortaya ödevini yapamamak sözü çıkmış oluyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski