Önemli Olan Yere Düşüp Düşmemen Değil Tekrar Ayağa Kalkıp Kalkmamandır Kompozisyon

Bu bölümü inceleyerek önemli olan yere düşüp düşmemen değil, tekrar ayağa kalkıp kalkmamandır sözü ile ilgili kompozisyon için fikir edinebilirsiniz.

Hayat her zaman istediğimiz gibi gitmez. Bazen önümüze bir engel çıkar, ayağımız kayar düşeriz. Bu düşme durumu zorda kaldığımız anları ifade eden bir anlam taşımaktadır. Böyle bir anda tekrar ayağa kalkmak için göstereceğimiz çaba çok önemlidir.

Kötü duruma düştüğümüzde elbette kendimizi çaresiz ve yardıma muhtaç hissederiz. Fakat hayata küsmemek gerekiyor. Kendimiz toplatıp yeniden ayağa kalkmak için çalışmalıyız. Çünkü en kadar acı çeksek de hayat devam ediyor. Bu yüzden moralimizi yüksek tutup ayağa kalkarsak bu tavrımız ileriki hayatımız için önemli bir dönüm noktası olacaktır. O yüzden düştüğümüz kötü bir durumda pes etmemeliyiz. Yeniden ayağa kalkıp hayata sımsıkı sarılmak için ne gerekiyorsa yapmalıyız.

Sonuç olarak herkes bir gün düşebilir. Her insanın başına türlü sıkıntılar gelebilir. İşimiz aksayabilir, yataklara düşebiliriz. Üzüntüden kolumuz kanadımız kırılabilir. Bir anda işsiz kalabilir, ailevi sorunlar yaşayabiliriz fakat bu olumsuz durumların içinden çıkmak bizim çabamıza bağlıdır. Bu çaba tekrar ayağa kalmak için vermemiz gereken hayat mücadelesidir. Mücadele edersek sıkıntıların üstesinden gelebiliriz. O zaman eskisinden daha güçlü bir insan olarak hayata yeniden başlamış oluruz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski