Ümitsizliğin Ardında Nice Ümitler Var Karanlığın Ardında Nice Güneşler Var Kompozisyon

Bu bölümü inceleyip ümitsizliğin ardında nice ümitler var, karanlığın ardında nice güneşler var sözünün anlamı ile ilgili kompozisyon yazarken ilham alabilirsiniz.

Hayat sürprizlerle doludur. Hayat devam ederken hiç beklenmedik zamanlarda başımıza çok kötü olaylar gelebilir. Hiçbir şey istediğimiz gibi gitmez. Dertler yağmur gibi başımıza üşüşür. Öyle zamanlarda tutunacak bir dalımız kalmaz, kendimizi çok çaresi hissederiz. Hayatta olumlu şeyler adına artık ümidimiz biter.

Hiçbir acı uzun sürmez. Yani, bir ömür sıkıntı çekecek değiliz. Yaşanılan acılar bir gün mutlaka sona erer. Karanlık günlerimiz bir zaman gelir yerini güneşli günlere bırakır. Günlük hayatta insanların yaşadığı olumsuz durumlara baktığımızda hiçbiri ömür boyu sürmüyor. Bir felaket, ölüm, kaza gibi olumsuz durumlar karşısında büyük üzüntüler yaşanıyor ama zamanla bunlar yerini güzel günlere bırakıyor. Yani günler geçtikçe yaralarımızı sarıyoruz, eski güzel günlerimize dönüyoruz. Bütün bunlar gösteriyor ki ümitsizliğin ardında nice ümitler vardır. Hapsolduğumuz karanlığın ardında nice güneşler vardır. Dolayısıyla karşı karşıya kaldığımız acılar bizi ümitsiz bırakmamalıdır.

Sonuç olarak ne kadar kötü günler yaşarsak yaşayalım, ümidimizi asla yitirmemeliyiz. Her şeyin düzeleceğini bilerek sabırla beklemeliyiz. Moralimizi iyi tutarsak, güzel günlerin geleceğine inanırsak kendimizi daha iyi hissederiz. Bundan sonraki hayatımıza kaldığımız yerden devam edebiliriz. Demek ki insanı hayatta tutan, ona güç veren en etkili duygu ümittir. Bu yüzden güneşli günlere dair ümidimizi kesmemeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski