Yalnız Kalmaktan Daha Kötü Şeyler de Vardır Hayatta Kompozisyon

Bu bölümü inceleyip yalnız kalmaktan daha kötü şeyler de vardır hayatta, ama genellikle bir ömür alır bunun farkına varmak. o zaman da çok geçtir ve çok geçten daha kötü bir şey yoktur hayatta sözü ile ilgili kompozisyon için fikir alabilirsiniz.

Yalnız kalmak her insan için çok zor bir durumdur. Kendini yalnız hissetmek çok ağır gelir. Halinizi soran olmaz, derdinizi bilen olmaz. Bir şeye üzülseniz kimseye gidip bu üzüntünüzü anlatamazsınız. Ancak bu hayatta yalnızlıktan daha acı şeylerin olduğunu da bilmeliyiz. Mesela geç kalmak hayata ve yaşama ihtimalimiz olan güzelliklere.

Şu anda elinizde fırsat varken, eliniz ayağınız tutuyorken, yaşınız gençken istediğiniz her güzel şeyi yapmak lazımdır. Bir daha bu fırsatlar ele geçmeyebilir. Sonradan geriye bakarsınız ki koskoca bir ömür boşuna geçmiş. O an anlarsınız, her şeyin farkına varırsınız ancak artık çok geçtir. Geç kalmışlığın farkına varmak da içinizi çok acıtır. Dolayısıyla hiçbir şeyi ertelemeden, yaşamak istediğimiz olumlu şeylere ve hayatın güzelliklerine geç kalmadan elimizi çabuk tutmalı, bu trene biz de binmeliyiz. Tren bir kaçarsa her şey için çok olur.

Mesela gidip görmek istediğimiz çok güzel şehirler olabilir. Maddi gücümüz yetiyorsa zaman kaybetmeden oralara gitmeli gezmeliyiz. İstediğimiz bir ev, araba falan varsa imkanlar dahilinde bunları almak için uğraşmalıyız. Hayata geçirmek istediğimiz planları, projeleri yapmak için anı iyi değerlendirmeliyiz.

Kısacası yaşanması gereken ne varsa en güzel şekilde yaşamak için fırsatları iyi değerlendirmeliyiz. Fırsat elde iken adımlarımızı doğru atarsak bir şey için geç kalmayız. Ancak hele sonra yaparım, hallederim diye hayatı ertelerseniz, bunun ileride acısı da büyük olur. Bir ömür bir şey yapmadan geçirip de yaşı kemale eren bir insan artık ömrünün sonuna gelmiş demektir O anda gücü de, enerjisi de tükenme noktasındadır. Artık her şeyi fark etse de bir şey yapamayacağının çaresizliğini iliklerinde hissedecektir. Çünkü o zaman yapmak istediği şeylere dair çok geç bir andır. Çok geç kalmak da her şeyden daha kötüdür.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski