Eğer Ağaca Çıkmak İstiyorsanız Yıldızlara Çıkmaya Niyet Edin Başarırsınız Kompozisyon

Bu bölümü inceleyip bitirdiğinizde eğer ağaca çıkmak istiyorsanız yıldızlara çıkmaya niyet edin başarırsınız sözü ile ilgili kompozisyon yazacak seviyeye ulaşacaksınız.

Eğer kendinize koyduğunuz hedef küçük bir hedef ise onu gerçekleştirmek için daha büyük bir hedef belirlemek gerekir. Bu sayede büyük hedefiniz için göstereceğiniz çabayla zaten küçük hedefe ulaşmış olursunuz. Hedefiniz ne kadar büyük olursa o yoldaki çabanız da daha fazla olacaktır. Bu da birçok küçük amacınıza ulaşmanızı kolaylaştıracaktır.

Yıldızlara çıkmak isteyen biri buna göre bir hazırlık yapacaktır. Gözü daha yükseğe çıkmakta olacak, bu yolda büyük bir emek sarf edecektir. Emeği de büyük olacağı için ağaca çıkmanın daha ötesine geçecektir. Çünkü ağaca çıkmaz gerçekleşmesi çok daha kolay bir şeydir. Dolayısıyla büyük hedefler için gösterilene çabalar bizlere hiç beklemediğimiz birçok hedefimize ulaşma olanağı da sağlayacaktır. Bunu basit bir örnekle açıklayalım. Bir bakkal ve market açma düşüncesine bakalım. Bakkal açmayı düşünen insana daha az bir para lazımdır. Market için ise büyük milyarda bir para gerekir. Bakkal açacak olan biri az çalışır, onu açacak kadar parası olunca harekete geçer. Market açmak isteyen biri ise çok para kazanmalıdır Bunun için daha uzun süre ve daha çok çalışması gerekiyor. Aklına market açmayı koyan biri çok çalışacağı ve çok para kazanacağı için hali hazırda zaten bakkal açacak düzeyin üstüne çıkıyor. Çünkü kazandığı para çok olacağından onun bakkal da açabilir, başka işletmeler de açabilir. Demek ki kafamıza koyduğumuz hedef ne kadar büyük olursa bundan kazancımız da o derece artacaktır.

Sonuç olarak insanların çalışmalarının büyüklüğü hedeflerinin büyüklüğüyle doğru orantılıdır. Hedefi küçük olanlar daha az çalışırken büyük olanlar ise daha çok emek harcarlar, uğraş verirler. Hedefi büyük olan biri daha çok çalışacağı için de birçok şeye zaten ulaşır. Hedefin büyüklüğü küçük hedeflerimizi ulaşılması daha kolay ve çantada keklik hale getirir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski