Sosyal Medyanın Aile ve Toplum Hayatına Etkisi ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümdeki metni inceleyince sosyal medyanın aile ve toplum hayatına etkisi ile ilgili kompozisyon yazacak kadar kısaca fikir edineceksiniz.

Bilindiği üzere sosyal medyanın hayatımıza girmesinden beridir çok şey değişti. Bunda aile içi iletişimden tutun da toplum hayatı da nasibini aldı. Mesela gözle görülür bir şekilde aile içi iletişim azaldı. Ev halkını oluşturan her birey kendini sosyal medyanın büyüleyici dünyasına bırakınca karşılıklı konuşup dertleşmek tarihe karışır hale geldi.

Toplum hayatı açısından bakıldığında ise sosyal medyadaki bilgi kirliliği insanların algısını anlık olarak değiştirmektedir. Yani bu mecrada edindiğimiz bilgiler sorgulamadan yalan yanlış düşüncelere kapılıyoruz. Toplum bir şekilde herhangi bir yöne sürüklenebiliyor. Oysa önemli olan karşımıza çıkan bilginin doğruluğudur. Doğruluğundan emin olmadığımız ama sosyal medyada okuduğumuz her bilgiye kuşkuyla bakmak gerekir. Bu yüzden sosyal medyanın toplum hayatına da zarar verdiğini söylemek mümkündür. Gördüğümüz kadarıyla sosyal medya aile ve toplum hayatını olumsuz açılardan etkilemektedir. Bunu insanları gözlemleyerek rahatlıkla fark edebiliyoruz.

Sonuç itibariyle sosyal medyanın aile ve toplum hayatı üzerinde oluşturduğu olumsuz etki canımızı yakmaktadır. Aile dediğimiz toplumun temel taşıdır. Samimi ve sıcak bir yuvadır. Aradaki mesafenin sosyal medya gibi bir şey yüzünden artması ne kadar üzücüdür değil mi? Toplumda bu yüzden bir samimiyetsizlik meydana geldi. İnsanlar daha çok kendi dünyasına çekildi. Halbuki aile ve toplum iç içe olmalıdır. Karşılıklı olarak içtenlikle konuşabilmelidir. Birbirine yabancılaşan ve yalnızlaşan insanları gördükçe sosyal medyanın üzerimizde ne denli olumsuz etkisi olduğunu anlıyoruz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski