Ya Bir Yol Açın ya da Yoldan Çekilin Kompozisyon

Bu bölümdeki metni inceleyip bitirdiğinizde ya bir yol açın ya da yoldan çekilin sözü ile ilgili kompozisyon yazacak seviyeye ulaşacaksınız.

Yol açmak sadece bir yola çıktığımızda insanların önümüzden çekilmesi olarak görülmemelidir. Burada anlatılmak istenen fikir olarak bize bir yol açın biz de o yoldan gidelim şeklinde bir anlama sahiptir. Hani büyük liderler bir konuda yol gösterir, önderlik eder, ardından kitleler de sürüklenir, İşte böyle bir durum var bu sözün anlamında.

Bir diğer nokta eğer yol açıyorsanız kimseye mani olmayın demek istiyor. Siz bir ışık olmayacaksanız, birilerine yol göstermeyecekseniz, bari yol açanların önünü kapatmayın gibi düşünebiliriz. Demek ki şayet aklımızda yeni bir düşünce belirdiyse, bir yol tutturduysak, bu yol insanlığa fayda sağlayacaksa insanlara örnek olmalı ve yol açmalıyız. Ancak hiçbir şey yapamıyorsak, yeni, bir fikir üretemiyorsak, en azından böyle faydalı bir yol açan, ve o yola baş koyanlara da engel olmamak gerekir. Amaç insanlara fayda sağlamaktır. Bu yolda çalışan kişi çok anlamlı bir işe baş koymuş demektir. Bizler elimizde böyle bir imkan varsa böyle yenilikçi adımlar atmalı, yeni fikirler üretmeli ve insanlara yol göstermeliyiz. Böyle bir durumumuz yoksa da yol açan kişilerin yolunu açmalıyız. Kimseyi başarısından, yaptığı faydalı işlerden dolayı karalamak gibi kötü bir düşünceye girişmemeliyiz.

Sonuç olarak insanlığın yararına yapılan işler önemlidir. Bu anlamda iyi bir lider olup kitleleri peşinden sürüklemek çok güzeldir. İnsanların çoğu yenilik ister. Bu yeniliği başlatan bir öncü olması lazımdır. Onu da yapacak olan liderlik özelliğine sahip bireylerdir. Liderlik gibi bir vasfımız varsa bizde bu konuda öncülük edip insanlığa ışık tutabiliriz. Ya da gelecek adına, yol açanların önünden çekilip bu işi kolaylaştırmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski