İyiler Kaybetmez Kaybedilir Kompozisyon

Bu bölümdeki metni bitirdiğinizde iyiler kaybetmez kaybedilir ne demek ile ilgili kompozisyon yazacak seviyeye ulaşacaksınız.

İyiler saf ve temiz kalplidir. Yaptıkları her şey tamamen iyi niyetlerinden kaynaklanır. Bu anlamda iyilerin yaptığı her şey çevresine fayda sağlar. İyi insanlar her yerde sevilir, el üstünde tutulur. Onların varlığı insanlık adına çok şey demektir. İyilerin olmadığı bir dünya boştur, anlamsızdır, yaşamaya değer değildir.

İyi dediğimiz insanların varlığına her zaman ihtiyaç vardır. Onlar bu dünyayı iyi olmalarıyla güzelleştirir. Bir iyilik gördüğümüzde bu dünyada hala iyiler de varmış, dünya dönüyorsa iyiler sayesinde dönüyor falan deriz. Demek ki iyiler yaptıkları iyilikten dolayı hiçbir şey kaybetmez. Bu yüzden iyilere minnettar olduğumuzu en güzel şekilde göstermeliyiz.

Bize herhangi bir konuda yararı dokunan, iyiliğini gördüğümüz kişilere karşı daima iyi davranmalıyız. Onlara hiçbir şekilde kırıcı olmamalıyız, nankörlük etmemeliyiz. Yaptıkları iyiliklere karşı onları memnun edecek biçimde davranmalıyız. Onları kaybedecek kötü tutumlardan kaçınmalıyız. Eğer onlara karşı hoş olmayan biçimde davranırsak onları kaybederiz. Böyle bir durumda onlar hiçbir şey kaybetmez. Kaybeden taraf biz oluruz.

Yaptığımız bir yanlışta bizden uzaklaşırlar. Bizi bir kalemde silip atarlar. Başkalarına, başka zamanda yine iyilik yapmaya, iyi olmaya, başka insanların kalbini kazanmaya devam ederler. Biz onları kaybetmiş oluruz. Kısaca vurgulamak gerekirse iyiler kaybetmez kaybedilir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski