Hiçbir zafere çiçekli yollardan gidilmez ne demek?

Bu bölümü incelediğinizde hiçbir zafere çiçekli yollardan gidilmez cümlesi ne demek istiyor ile ilgili kompozisyon yazacak duruma geleceksiniz.

Çiçekli yollar hiç zorluk çekmeden geçirilen sıkıntısız bir süreç demektir. Zafer için de böyle bir yol bulamayız. Çünkü bir zafer kazanmanın bedeli çok ağırdır. Günlerce çalışmanız, bazen uykusuz kalmanız, yorucu ve çetin mücadeleler vermeniz gerekiyor. Zafer kazanmak sanıldığı gibi kolay olsaydı herkes zafere ulaşırdı ve bu durum sıradan bir hale gelirdi.

Zafer kazanmak önünüze çıkan bütün sıkıntılardan başarıyla geçtikten sonra ulaşılan bir durumdur. Bu süreç insanı çok fazla yaracaktır. Büyük bir emek ve fedakarlık ister zafer. Mücadele azmini yitirmeden sonuna kadar gitmeyi gerektirir. Mesela eskiden ordular sefer çıkarmış. Karşısında bir düşman güç var ve onu yenmesi gerekirmiş. Savaşıp bu yolda şehit verilirmiş. Yani zafer için kayıp vermek de söz konusudur. Hiçbir sıkıntı çekmeden öyle rahat bir şekilde zafere gidilmez. Bunun için planlar olmalıdır. Bu planları başarıyla hayat geçirmek gerekiyor. Düşmanın zaaflarını, engellerin nasıl aşılacağını iyi bilmek gerekiyor.

Sonuç olarak rahat kazanılan bir zafer yoktur. Zafere giden yolda her türlü engelle karşılaşacaksınız. Bunları kendine has yöntemlerle atlatabilirseniz bu işin sonunda gülen taraf siz okursunuz. Tabi, sıkıntılarla mücadele ettiğiniz zaman asla pes etmemelisiniz. Onların sütüne kararlı bir cesur bir şekilde gitmelisiniz. Aklınızı iyi kullanıp, cesaretinizle, mücadelenizle, başarma azminizle yolunuzu kapatan dikenleri temizlemelisiniz. En sonunda da haklı bir zafer sizi bekliyor olacaktır. Kısacası zafere ulaşmanın içinde saçınız ağartmak, sıkıntı çekmek, çok yorulmak da var ancak bu yolda yılmadan daima ilerlemeniz size zaferi getirecektir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski