Ayakta Ölmek Diz Üstü Yaşamaktan İyidir Kompozisyon

Bu bölümdeki yazıya göz atarak ayakta ölmek diz üstü yaşamaktan iyidir,daha onur vericidir sözü ile ilgili kompozisyon yazacak düzeyde fikir edineceksiniz.

Ayakta ölmek bir şeyler için mücadele etmek, çalışmak ve boş durmamak demektir. Diz üstü yaşamak ise çalışmayıp tembel bir kişilikte olup hayatı boş yaşamak anlamı taşımaktadır. Çalışıp yorularak, mücadele ederek ölmek onurlu bir şeydir ama evde boş oturarak, yan gelip yatarak yaşamanın ise onur verici bir tarafı yoktur. Ne zaman çalışmak bizim hayat felsefemiz olursa o zaman doğru yapıyoruz demektir.

Hepimizin önemsediği, sevdiği, değer verdiği konular vardır. İnsan kendi önemli gördüğü şeyler için çalışır. Onlara bir zarar gelmemesi adına ne gerekiyorsa yapar. Mesela vatan bizim için her şeyden üstün bir öneme sahiptir. Vatanımıza bir şey olmaması için her an hazırda bekleyen bir asker oluruz. Düşmanlar ona kastederse batan için korkmadan düşmanın karşısına çıkar, savaşır, canımızı, ruhumuzu ortaya koyar gerekirse ayakta ölürüz. Bir de tembelliğe alışmış halde yaşamak vardır. Buna yaşamak denmez. İnsan otura tura hiçbir şey kazanamaz. Hayat böyle boş bir şekilde yaşanmaz. Hayatımıza anlam katan önemsediğimiz şeylerdir. sevdiklerimiz, değer verdiklerimiz, bizim için manevi anlamı çok büyük olan şeyler yanımızdaysa, onlara sahipsek o zaman hayatımız da anlamlı olur. Bu yüzden her zaman çalışan bir insan olmalıyız. İşimizi severek yapmalı, sevdiklerimizin başına kötü bir şey gelmemesi için onları koruyup sahiplenmeliyiz.

Kısacası kendimiz için, ailemiz, sevdiklerimiz, milletimiz açısından kıymetli olan şeyleri gözümüz gibi bakmalıyız. Bu da çalışkan olmakla, cesaretle, mücadele gücümüzle anlam kazanır. İnandığımız değerler uğruna çalışkanlığı karakter edinmeliyiz. Tutturduğumuz yolda arı gibi çalışmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski