Hayata Bakış Açısı ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümdeki metni inceleyince insanların hayata bakış açısı ile ilgili kompozisyon yazacak düzeyde fikir edineceksiniz.

Bakış açısı insan olarak her birimizin sahip olduğu birbirinden farklı dünya görüşlerimizdir. Öyle ki bakış açısı hayatımıza da doğrudan etki eder. Hayatın her alanında bu etkileri görmek mümkündür. Bir insanın nelere vakit ayırdığına bakarak bakış açısını da kolaylıkla anlayabiliriz.

Mesela takıldığımız kişiler, izlediğimiz filmler, dinlediğimiz müziklerin, yapmaktan hoşlandığımız şeylerin, ilgi alanlarımızın hepsinin temelinde bakış açısı vardır. İnsanlar kendi hayatını bakış açısına göre düzenler. Çünkü neyin nasıl olmasını istiyorsak bunları bakış açımızdan bağımsız düşünemeyiz. Kimimiz yaz tatili geldiğinde denize girmeyi bir yaşam biçimi ediniriz. Kimimiz bundan rahatsızlık duyarız. Olaylar karşısında verdiğimiz tepkiler de aslında bakış açımıza göredir.

Hiç kimsenin kafası boş değildir. Herkes iyi ya da kötü bir şeye inanır, Kendine bir yol çizer. Bu yol onun açısından önemlidir. Siz katılırsınız katılmazsınız ama her insanın diğerinden ayrılan bir düşünce yapısı olacaktır. Bunlar farklı fikirler demektir. Siz bahçeli müstakil bir evde yaşamayı seversiniz, başkası lüks apartman dairesinde yaşamayı ister. İşte bu farklı düşünce biçimleri bakış açısından kaynaklanır. Dolayısıyla bakış açısı dediğimiz kavram soyut olmakla birlikte insanın yaşanan olaylar, durumlara nasıl baktığını gösteren bir düşünme biçimidir.

Sonuç olarak bakış açısı hayata bakış tarzımızdır, duygu ve düşünce dünyamızdaki farklı yaklaşımlardır. Hayattaki olaylara kendi penceremizden bakmak demektir. Günlük hayattaki davranış kalıplarımızı, düşüncelerimizi, kendimizi nelere yakın, nelerden uzak hissettiğimizi etkiler. Hayatımız tam olarak buna göre şekil alır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski