İçinde 10 Tane Sıfat Tamlaması Geçen Hikaye

Bu bölümdeki hikayeyi inceleyerek içinde 10 tane sıfat tamlaması geçen hikaye ile ilgili ödevinizi yapabilirsiniz. Kırmızı ile belirtilen sözcük öbekleri sıfat tamlamasıdır.

Benim çok sevdiğim bir arabam vardı. Bu araba eski araba olsa da oldukça kullanışlıydı. Hani bazı insanlar ayağımı yerden kessin de ne olursa olsun diyorlar. Benim arabam da böyleydi. Bir yere gitsem, uzak mesafelerde işim çıksa hemen ona binip gideceğim yere sürüyordum. Her şey çok iyi gidiyordu.

Bir sabah kalktığımda soğuk bir gündü. Yerlerin üzeri bir miktar karla kaplanmıştı. Evimin bulunduğu nokta ise düzlükte değildi. Evim şehrin kıyısında ve yüksek bir yerdeydi. Ekmek almaya gitmem gerekiyordu. Ben de üzerimi kalın kıyafetlerle giyinip dışarı çıktım. Market biraz uzaktı ama aslan gibi bir arabam vardı. Onunla gidip ekmeğimi ve diğer kahvaltılık malzemeleri aldım. Tekrar eve dönerken yolu kısaltmak için ara yollardan gelmek istedim. Bir yol buldum. Orası aşağı doğu eğimli bir yoldu. Aracımız da yavaşça kullanıyordum.

Dikkatli olmama rağmen araba kontrolümden çıktı, kaymaya başladı. Hemen ileride bir çöp vardı. Araba oraya doğru kontrolüm dışında kayarak ilerledi. En sonunda çöpe çarparak durdu. Ben de biraz korkmuştum açıkçası. Kapıyı açıp aşağı indim. Ön far lambası ve tamponun sağ ön tarafı biraz hasar görmüştü. O an da keşke ana yoldan gitseydim diye üzüldüm. Demek ki olacağı varmış diyerek kendimi teselli ettim. Eve dönüp kahvaltımı yaptım. Bir yıl aracımı bu şekilde kullandım. Havalar ısınınca artık bu lambaları değiştirmeli ve tamponu tamir ettirmeliyim diyerek sanayiye gitti.

Usta arabamı inceledi. Bir gün sabah erkenden bırakmamı istedi. Ben de hafta sonu aracımı oraya bıraktım. Evime dönerek normal işlerimi yaptım. Birkaç saat sonra usta aradı ki gelip arabayı alabilirsin, tamir işi bitti, dedi. Evden çıkıp oraya giderek ücretini ödetip arabamı aldım. Aracım güzelce yapılmış, yeni lambalar takılmış ve tampon düzeltilmişti. Böylece tekrar eski günlerde olduğu gibi arabam kavuşmuştum. Bundan sonra araç kullanırken daha dikkatli olmaya çalıştım.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski