İkna Edilmişlerle Yola Çıkılmaz Yola İnanmışlarla Çıkılır Kompozisyon

Bu bölümü inceleyince ikna edilmişlerle yola çıkılmaz, yola inanmışlarla çıkılır sözünün anlamı ne demek ile ilgili kompozisyon yazacak kadar fikir edineceksiniz.

Bir iş veya amaç için yanımızda bizimle yola çıkacak karakterim sağlam olan, asla bizi yarıl  yolda bırakmayacağına inandığımız insanlara ihtiyacımız vardır. Onların bu yola çıkmasında gönülsüz olmaları değil, severek isteyerek yanımızda olmaları çok önemlidir.

Gönülsüz olmak yola çıkmaya isteksiz olmaktır. Şayet biri istemediği halde size eşlik ediyorsa, ikna edilmiş olması kuvvetle muhtemeldir. Bunu bir çocuğun ödevlerini kendi isteyerek yapmasıyla, ailesinin baskısıyla ikna edilerek yapması arasındaki farka benzetebiliriz. Ödevini kendiliğinden, hiçbir baskı, zorlama ve ikan olmadan yapan bir öğrenci zaten kumayı seviyordur, eğitimi hayatını önemsiyordur diyebiliriz Ancak ailesinin onu ikna etmesi sonunda ödev yapan bir öğrenci için okula isteksiz, okumakla uzaktan yakından lakası olmayan biri nitelemesi yapabiliriz. Dolayısıyla ikna edilmişler insana güven vermez. Her an sizi ekme ihtimali taşırlar. Bizim inanmışlara ihtiyacımız vardır. İnanmışlar ise her tülü sorun yaşadığımızda bile daima yanımızda olacaktır.

Sonuç olarak insanın bir şeyi içinden gelerek yapmasıyla, ikna yoluyla zorla yapması aynı şey değildir. İçinden gelerek bir işe başlayan kişi zaten onu severek yaptığı için daha büyük çaba gösterir, özenle çalışır, elinden geleni yapar ve özverili olur. Oysa ikna edilmişler o işe hevesi ve isteği olmadığı halde zorla yapmış oluyor. Bu yüzden pek çaba göstermez, işine önem vermez. Sadece çıkmış olmak için yola çıkmış olur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski