İyi Matematik Bilmeyen Toplumlarda Adalet Yoktur Kompozisyon

Bu bölümü incelediğinizde iyi matematik bilmeyen toplumlarda adalet yoktur sözü ile ilgili kompozisyon yazacak kadar fikir sahibi olacaksınız.

Matematik bilmenin adaletin tecelli etmesiyle yakından bir ilişkisi vardır. Çünkü matematik sadece okulda görülen bir ders olarak düşünülmemeli, aslında hayatımıza dair hesap yapma imkanı sunan bir alandır. Adalette mağdur olanın hakkını haksızdan alması durumu vardır. Bu da hesap yapmayı gerektirir. Matematik de hesap kitap işi olduğuna göre adaletin sağlanması alamında önemli bir rol oynar.

Adaletin temelinde eşitlik olduğunu biliyoruz. Bu açıdan bakarsak matematik de eşitliğin nasıl bulunduğunu bilimsel olarak gösterir. Hukukun gereği gibi işlemesinde matematiğin önemi bu noktada ortaya çıkar. Mesela matematiksel düşünme diye bir kavram var. Bunun sayesinde her insan kendisi için çok fayda sağlayacak analitik düşünme becerisi ediniyor. Analitik düşünen insanlar sorunların üstesinden daha kolay gelmeyi öğrenir. Her şeyi derinlemesine inceler, olayla arasındaki bağlantıları iyi çözümler. Bu da matematiğin hayatı anlamayı, adaleti yerine getirmeyi kolaylaştıran bir bilim dalı olduğunu gösterir. Böylelikle toplumlar haklıyla haksızı daha kolay ayırt edebiliyor. Görüldüğü gibi analitik düşünceden yoksun olan toplumlar adaleti sağlama konusunda geride kalır.

Kısacası insanlar matematik sayesinde her şeyi mantıklı düşünebilir. Neyin nasıl olması gerektiğini analitik düşünme becerisiyle mantıklı bir temele oturtturur. Dolayısıyla matematik olmadan hayatta karşımıza çıkan sorunları çözme becerisi gösteremeyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski