Toprağı İşleyen Ekmeği Dişler Kompozisyon

Bu bölümü incelediğinizde toprağı işleyen ekmeği dişler atasözü ile ilgili kompozisyon yazacak düzeyde fikir edinmiş olacaksınız.

Herkesin bir uğraş alanı vardır. Bu içinde bulunduğumuz koşullara bağlı olarak vakit ayırdığımız işlerimizi ifade eder. İşimiz için gereken bütün her şeyi yaptığımızda onun sonunda olması gereken verimi alırız. Yani ortada uğraşımızla ilgili bir emeğimiz olacak. Sonrasında ise bu emeğimizin karşılığını almış olacağız.

Toprağı işleyen, uğraşı olan alanda insanın çalışması, ekmeği dişleyen de bu çalışma karşısında hak ettiği verimi alması anlamına gelir. İşimizde verim almak ise onunla ilgili gösterdiğimiz çabanın sonucudur. Çaba, işten kaçmayıp çalışmak, ne gerekiyorsa onları karşılamak, bu uğurda emek vermektir. İşinin doğasına uygun emeğini ortaya koyna biri de bu işin bitiş zamanı geldiğinde çalışmasına karşılık olarak güzel bir sonuç alacaktır.

Örneğin ülkemizde tarımla uğraşan insan sayısı oldukça fazladır. Bu insanlar toprağı işliyor, ekip biçiyor. Sonra da yediğimiz ekmek üretiliyor. Kimse tarlaya buğday ekmese bu ekmekler de sofralarımıza kadar gelmez. Bizler de ne iş yapıyorsak yapalım o işin gereklerini yerine getirmeliyiz. Hazırlıklarımızı eksiksiz bir şekilde tamamladığımızda işimizde başarılı olur, sonunda beklediğimiz verimi elde ederiz. İnşaat işçileri çalışmasa koskoca binalar dikilmez. Fırıncı hamur yoğurmasa ortaya kızarmış mis gibi ekmekler çıkmaz. Öğrenci sınava iyi bir şekilde hazırlanmasa o sınavdan yüksek not alamaz ve istediği bölümü kazanamaz. Görüldüğü gibi bir işin güzel bir sonuç vermesi onunla uğraşan insanların çalışmasına, gerekli hazırlıkları tam olarak yapmasına bağlıdır.

Kısacası her insan işine vakit ayırdığı, ilgi gösterdiği, çalıştığı oranda verim alır. Hiç çalışmayanın tarlasında yabani otlar biter. Demek ki bir şeylerden verim almak, olumlu gelişmelere layık olmak için elimizden gelenin en iyisini yaparak özenle çalışmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski