Aynı Dili Konuşanlar Değil Aynı Duyguları Paylaşanlar Anlaşabilir Ne Demek?

Bu bölümü incelediğinizde aynı dili konuşanlar değil aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir ile ilgili kompozisyon yazacak düzeye ulaşacaksınız.

Kişi kendisine yakın gördüğü, kanı ısındığı, birlikte vakit geçirmekten keyif aldığı aynı duyguları hissettiği insanlarla daha iyi anlaşır. Burada aynı dili konuşmaktan ziyade aynı duygulara sahip olmak önemlidir.

Huy olarak bize benzeyen, ortak özelliklerimizin çok olduğu insanlarla samimi oluruz, muhabbetimiz güçlenir, daha iyi anlaşırız. Aynı dili konuştuğunuz her insanla iyi anlaşacaksınız diye bir şey söz konusu değildir. Bazı insanların huyu suyu birbirine ters olabilir. Hani derler ya ayrı dünyaların insanıyız diye, durum bundan ibarettir. Ayrı dünyaların insanları konuştukları dil aynı olmasına rağmen bir arya gelince anlaşamazlar. Hatta bunu bildikleri için mümkün olduğu kadar birbirinden uzak dururlar. İnsan kendisini iyi anlayan, daha güzle anlaşabildiği biriyle yakınlık kurar. Bu yüzden çevremizde tanıdığımız her insanla arkadaşlık kuramayız. Anlaşabildiğimiz kişiler aynı duyguyu paylaştığımız kişilerden oluşmaktadır. Mesela biz futbola düşkün biriyiz, futbolu çok seviyoruz diyelim. Samimi olduğumuz , futbol üzerine keyifli sohbetler edebildiğimiz kişidir. Onunla bu açıdan benzer özelliğe sahibiz. Dolayısıyla anlaşmak için aynı dili konuşmak gerekmiyor. Sevdiğimiz, beğendiğimiz, ilgi alanlarımızı aynı olduğu kişiler bizim için anlaşmaya uygun, samimi olabileceğimiz insanlardır.

Aynı duyguyu paylaşmayan insanlar bir arada olunca konuşacak bir şey bulmakta bile çok zorlanırlar. Ruhu daralır ve canları sıkılır bu insanların. Hemen orayı terk etmek düşüncesindedirler. Çünkü anlaşamadığınız insanla aynı ortamda bulunmak size işkence gibi gelir. Sonuç olarak hepimizin anlaşabileceğimiz bir arkadaşa ihtiyacı var. Konuşmak, muhabbet etmek, hayatın iyi ya da kötü yanlarını paylaşmak için samimiyet kurmaya ihtiyacımız var. Bu insanların da iyi anlaşabileceğimiz kişiler olması önemlidir. Onları seçerken de aynı duygulara sahip olmak bir ölçüt demektir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski