Azim, güven, saygı, sevgi, sadakat kavramları sizde neleri çağrıştırıyor? Anlatınız.

7. Sınıf Türkçe hazırlık çalışmaları sorusu: Azim, güven, saygı, sevgi, sadakat kavramları sizde neleri çağrıştırıyor? Anlatınız.

Azim kavramı bir şeyi gerçekten çok istemek, herhangi problemle karşılaşma durumunda bile bu isteğinden vazgeçmemek sonuna kadar gitmeyi çağrıştırıyor. Bir şeye ulaşmak istiyorsak önümüze bazı engeller çıksa da yılmamayı, kararlı duruş sergilemeyi ifade ediyor. Böylece çalışma isteğimizi sonuna kadar sürdürme imkanı buluyoruz.

Güven kavramı birine koşulsuzca duyulan ondan bana zarar ve kötülük gelmez anlamını çağrıştırıyor. Çünkü güven duygusunda ilgili kişiye karşı tam bir inanç söz konudur. Onun arkadan iş çevirmeyeceğine dair bir algıya sahip oluruz.

Saygı ise karşımızdaki insanla aramızdaki mesafenin sınırlarını belirleyen, davranışlarımızda aşırıya gitmemeyi ve ölçülü olmayı çağrıştırıyor. Saygı duyduğumuz biri bizim için kıymetlidir ve ona değer veririz. Bir de bizim gibi olmayanlara karşı duyduğumuz saygı vardır. Bu da farklı oluşundan dolayı onu hoş görmek demektir.

Sevgi bizi birbirimize yakınlaştıran, aramızda nifak tohumlarının yeşermesine hiçbir şekilde müsaade etmeyen, hep güzel şlylere katkı sağlayan, iyi niyetli olmayı, insanların menfaatsiz de sevilebileceğini gösteren iyileştirici özelliği olan bir duygu olarak çağrışım yapıyor. Bana göre toplumda, arkadaş ortamında, insanlar arasında sevgi varsa orada bulunmak bizlere eşsiz bir mutluluk verir. Adeta gözlerimizin içi güler. Etrafa pozitif enerji yayarız.

Sadakat kavramı da sevdiklerimize yürekten bağlı olmak demektir. Ne yaşarsak yaşayalım onlara olan bağımızın hiçbir zaman kopmaması gibi bir anlam çağrıştırıyor. Dolayısıyla insan hayatında sadakatin de önemi çok büyüktür.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski