Cesaret Çalışkanlık Huzur Mutluluk ile İlgili Paragraf

Bu bölümü inceleyerek 5. sınıf Türkçe etkinliği olan aşağıdaki konulardan biri hakkında bir paragraf yazınız sorusu ile ilgili fikir alacaksınız. Paragrafta kullanılmak üzere verilen kelimeler cesaret, çalışkanlık, huzur, mutluluk kelimeleridir.

İnsanın hayatta her şeyden önce içinde cesaret olmalıdır. Cesareti olan biri bütün işlerinde başarılı olur. Çünkü herhangi bir hamle yapması gerekiyorsa korkmadan adım atar. İşinin gereklerini yerine getiri. Girişken olur ve cesur davranır. Bunun kazanımı olarak istediğini elde eder.

İnsanları başarıya götüren, onların çok şey kazanmasını sağlayan tek gerçek çalışkanlıktır. Çalışkan olan biri verdiği emeklerin boşa gitmeyeceğini bilir. Günü gelince de hak ettiği başarıyı yakalar. Emeklerinin karşılığını alır. Bu yüzden bizler de şimdilik öğrenci olarak çalışkanlığa önem vermeliyiz. Derslerimize çok çalışmalıyız. Çünkü çalışan öğrenci yüksek notlar almayı hak eder. Eğitim hayatı boyunca bu çalışkanlığının meyvelerini alır.

İnsan hayatında huzurun yeri ayrıdır. Ailemizde, okulumuzda, arkadaş çevremizde, iş hayatında ve ne geniş anlamıyla ülkemizde huzur olması ne kadar güzeldir değil mi? Bir yerde huzur varsa herkesin kafası rahattır, gönlü hoştur. Bizler iyi geçinmeye, önem vermeliyiz. Geçinmesini bilen, kavgadan uzak duran anlaşmazlıklara sebep olmayan her insan bulunduğu ortamın huzurlu olmasına katkı sağlar. Hepimiz de huzur için çabamızı ortaya koymalıyız.

Son olarak hepimizin en çok istediği mutluluktan söz etmek istiyorum. Mutluluk her insanın içinde ulaşmak istediği en güzel duygudur. Mutluluk için pek çok faktör etkilidir. Öncelikle sevdiklerimizle bir arada bulunmak mutluluk kaynağıdır. Bunun dışında istediğimiz şeylere kavuşmak, hayallerimizi gerçeğe dönüştürmek, her şeyin yolunda gitmesi gibi çok farklı şeyler de mutlu olmamızı sağlar. Biz şu an için eğitim gören öğrenciler olarak mutluluk hissetmek için derslerde başarı sağlamalıyız. Bu başarılar bizi mutlu eder. Aldığımız bir takdir belgesi karşısında yüzümüz güler ailemiz bize hediye alır. Bunlar bizim için mutluluk demektir.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski