Sevginin gücü konulu bir konuşma yapınız.

Bu bölümdeki metni inceleyip fikir alarak sevginin gücü konulu bir konuşma yapınız.

Hiçbir güç sevginin gücü karşısında duramaz. Sevgi öyle büyülü bir etkiye sahiptir ki katı kapler onun karşısında yumuşar. En inatçı insan bile sevginin gücü karşısında inadından vazgeçer. İnsanların bazı konularda kesin çizgilerle belirlenmiş çok katı tutumları oluyor. Kimidinin yüreği taşlaşmış oluyor. Onları yola getirecek tek güç, sevginin gücüdür.

Sevgi hayattaki her güzelliğin temelini oluşturur. Sevgiyle pozitif düşünen insanlar yetişir. Karamsarlık sevgiyle yerini iyimserliğe bırakır. Sevginin egemen olduğu bir kalpte kötü düşünceler varlık gösteremez. Sevgi iyi insan olmanın, doğruluk ve ahlak üzerine yaşamanın, merhametli bir kalbe sahip olmanın ardındaki güçtür. Dolayısıyla hepimizin en çok sevgiye ihtiyacı var.

Siz de çok iyi bilirsiniz ki sevginin kuşatıcı ve yayılmacı bir etkisi vardır. Bir insana sevgi gösterisinde bulunduğunuzda o da başkalarına sevgiyle davranır. Çocukları sevgiyle yetiştirdiğinizde gelecek nesillr adına çok anlamlı bir iş yapmış olursunuz. Bu anlamda büyüklerinden sevgi gören çocuklar kendileri de büyüdüğünde aynı şekilde davranır.

Hayattaki acıları, zulümleri, sıkıntı ve huzursuzlukları görünce sevgiye ne kadar gereksinim duyduğumuzu söylememe gerek yoktur. Bütün bu olumsuzluklar ancak sevginin gücüyle aşılır. Demek ki her şeyden önce ailemizden sevgi görmeliyiz. Sonra bu sevgiyi etrafımıza yaymalıyız. Böylece toplumun geneli sevgiden nasibini alır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski