Dünyayı, kardeşlik dallarında uçan kuşlar doldursun dizeleriyle ne anlatılmak istenmektedir?

Bu bölümdeki incelediğiniz sırada dünyayı kardeşlik dallarında uçan kuşlar doldursun dizeleriyle ne anlatılmak istenmektedir etkinliği için fikir edinebilirsiniz.

Kardeşliğin bütün dünyaya yayılması çok güzle bir şeydir. Herkes kardeşçe yaşadığı zaman dünya hayatı barış içinde olur ve herkes yaşamaktan keyif alır. Bu dizeler, çok kısa söylemek gerekirse dünyaya kardeşlik hakim olsun demek istiyor. Böylece dünyanın her neresi olursa olsun daha yaşanabilir bir yer olur şeklinde bir anlam çıkarıyoruz. Baktığımızda zulmün, savaşın acının, tartışmanın, kavganın olduğu bir yerde hep göz yaşı olduğunu görmekteyiz. İnsanlar bu acıları çekerken dünya bir zindana dönüşmektedir. O zaman neden yaşıyoruz ki diye hayatı sorgulamaya başlarlar. Bu da çok üzücü bir durum olarak karşımıza çıkar.

Mesela dünyaya kardeşlik egemen olduğunda herkes çok iyi geçinir. Kavgalar, dövüşler olmaz. Kimse arasında anlaşmazlık yaşanmaz. Savaş, zulüm gibi çok acı ve istenmeyen durumlar oluşmaz. Bütün bu güzel şeyler kardeşliğin beraberinde getirdiği şeylerdir. Her insan dargınlığın olmadığı, küskünlüğün, zalimliğin, kavganın, anlaşmazlığın yaşanmadığı bir dünyada yaşamayı ister. Bu isteklerinde de son derece haklılar diye düşünüyorum. Çünkü kardeşlik ortamında her şey tahmin edeceğiniz gibi güzel olur. Zaten dünyada barış, huzur ve sevgiyle yaşamanın anlamı kardeşlikte değil midir? Eminim siz de böyle düşünüyorsunuz.

Sonuç olarak kardeşlik hepimizin kalbinde ve aklında ayrı bir öneme sahiptir diyebiliriz. Dünyadaki barış ortamını kardeşlik dallarına benzetirsek, bu dallarda uçan kuşlar oldukça her şey çok güzel olacaktır. Bu demektir ki herkes kardeşçe yaşamaya devam ediyor, savaşın, zulmün yerini barış ve huzur alıyor şeklinde düşünebiliriz. Anlayacağınız kardeşliği aklımızın bir yerine kazımalı, aklımızdan hiç çıkarmamalıyız. Kalbimiz de kardeşlik bilinciyle atmalı ve yaşama ilkemiz kardeşlik üzerine şekillenmelidir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski