Ülkemizde aile içi iletişimde yaşananlar ve toplumun bu duruma bakışı konusuyla ilgili bir konuşma yapınız.

Bu bölümü incelediğinizde ülkemizde aile içi iletişimde yaşananlar ve toplumun bu duruma bakışı konusuyla ilgili bir konuşma yapacak düzeye ulaşacaksınız.

Ülkemizde aile içi iletişim sevgi, saygı ve güvene dayalıdır. Bu anlamda toplumun aileye bakışı çok iyidir. Bizim toplumumuz aileye önem vermektedir. Ailenin çocuğa insani ve ahlaki değerleri öğreten ilk kurum olduğuna inanılır. Aile insanları sevgiyle büyüttüğünde kendi ayaklar üstünde duran nesiller yetişmiş oluyor.

Şu an içinde bulunduğumuz şartlarda ile içi iletişimde bazı aksamalar yaşandığına şahit oluyoruz. İnsanlar artık bireysel takılmayı tercih eder hale geldi. Çoğu ailede bireylerin ayrı odası var. Yemeklerde bir araya geliniyor. Sohbet falan da ediliyor ama eskisi gibi güçlü olmadığını gözlemliyoruz. Mesela akıllı telefon, tablet ve bilgisayarlar aile içi iletişimin de kesintiye uğramasına neden olmuş vaziyettedir. Çocuklar tableti elinden düşürmez duruma geldi. Ebeveynler sosyal medya mecralarında gezinerek çok zaman harcıyor. Televizyon, bilgisayar gibi araçların çok kullanıldığını da düşünce ailedeki iletişim de bundan olumsuz anlamda etkileniyor.

Toplumuzda çoğu aile içi iletişim açısından şanslı görünse de tartışmaların, anlaşmazlığın, huzursuzluğun yaşandığı aileler de az değildir. Bu gibi ailelerde iletişim şiddet ve tartışma ekseninde yaşanıyor. Bütün bu olumsuz sahneler de o ailelerin çocuklarında ciddi sorunlar görülmesine neden oluyor. Her şeyden önce toplumu oluşturan, yeni nesilleri, geleceğe hazırlayan en güvenli liman olarak bildiğimiz ailede huzur çok önemlidir. Ailede huzur, sevgi, saygı ortamı varsa o zaman çocuklar da bu ortamın olumlu yansımalarını alıyor, daha iyi iletişim kurmayı, hayata gülen gözlerle bakmayı ve sevgi dolu insan olmayı öğrenmiş oluyor.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski