İnsan ilişkilerinde tatlı dilli olmanın önemi konusunda bir konuşma yapınız.

Bu bölümü bitirdiğinizde şu soru hakkında fikir edineceksiniz: İnsan ilişkilerinde tatlı dilli olmanın önemi konusunda bir konuşma yapınız.

Sevgili arkadaşlar, insan ilişkilerinde tatlı dilli olmanın ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuz. Tatlı dil kapleri imar eder, onarır. Bana göre tatlı dilli biri kalp tamiri ustasıdır. İlla arabalarımız arıza yapmaz. Bazen kalbimiz kırılır, gönlümüz incinir, sinirlerimiz bozulur. Böyle zamanlarda en çok tatlı dile ihtiyaç duyarız. Moralimizi yerine getirecek, bizi sakinleştirecek tek şey tatlı dildir.

İnsanlar birbirine tatlı dilli davranırsa, üzüntüden, sinir stresten eser kalmaz. Çünkü tatlı dil sayesinde bütün yaralarımız iyileşirn kendimizi çok iyi hissederiz. İnsanlarla aramız iyi olur, birbirimize kalbimizi açar, dertlerimizi anlatır, daha kolay iletişim kurarız.

Mesela içimizden biri üzgün olduğunda veya evde, okulda herhangi bir problem yaşadığında bir köşeye çekilir, içine kapanır, kimseyle konuşmak istemez. Onu konuşturmanın tek yolu yanına gidince tatlı dilli olmaktır. Ona güzel sözler söyleyince bunun etkisinde kalır ve bizimle konuşmaya başlar. Halbuki onu yargılayan bir dil kullanırsak, sert bir dille konuşursak bizimle hiç konuşmaz hatta aynı şekilde sert cevap verir.

Sonuç olarak insan ilişkilerinde tatlı dilli olmayınca iletişimin önü kapanıyor. Arkadaşlar görüldüğü gibi insanlarla iletişimi kolaylaştıran en etkili yöntem olarak karşımıza tatlı dilli olmak çıkıyor. Herkesle iyi anlaşmak, insanların kalbini kazanmak için tatlı dilli olmaya önem vermeliyiz. Bunun dışında kaba saba konuşur, insanlara hesap sormaya başlarsanız ne kimseyle anlaşabilir ne de onların gönlünü alabilirsiniz. Konuşmamı burada bitirirken iyi bir şekilde dinlediğiniz için her birinize teşekkür ederim.

3 Yorumlar

  1. çok iyi işime yaradı tşk ederim

    YanıtlaSil
  2. bu konuşma çok iyi tşk

    YanıtlaSil
  3. herkesle aynı şeyi yazınca benim yüz hatları

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski