Cumhuriyetin 100. Yılı ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümdeki yazıya göz gezdirince cumhuriyetin 100. Yılı ile ilgili kompozisyon yazacak düzeye ulaşacaksınız.

Cumhuriyet ilan edildiğinden beri milletimizin aydınlık yüzü olmuştur. Getirdiği birçok yenilikle milletimizin uygar bir seviyeye gelmesinde büyük öncülük etmiştir. Her yıl cumhuriyetin yıl dönümünü coşkuyla, büyük bir kıvançla, göğsümüz kabararak kutluyoruz. Bu kutlamaları yaparken bir yandan ulusumuzun şahlanışına seviniyoruz, bağımsızlığımızla gurur duyuyoruz, bir yandan da bu vatan ve cumhuriyetin kazanılmasında emeği geçen, can veren, düşmanlarla mücadele eden, nice sıkıntıları göğüsleyen aziz milletimizin kahramanlarını yad ediyoruz. Bu yıl cumhuriyetin 100. yılı olması nedeniyle daha büyük önem taşıyor.

Her seneden farklı olarak bu yıl cumhuriyeti daha çok özümsemeli, sahiplenmeli ve ona daha büyük bir sevgi ve bağlılık göstermeliyiz. 100. yılında cumhuriyeti sonsuza taşımak görevimiz olmalıdır. Cumhuriyetin taşıdığı özel bir anlam olduğunu hiç unutmamalıyız. Düşman güçlerin dört bir taraftan vatanımızı işgal etmeye başlaması karşısında bu aziz vatanın evlatları olan atalarımız, kadın kahramanlarımız canları pahasına korku, açlık, uykusuzluk nedir bilmeden düşmana direndiler. Vatanımızı kanlarının son damlasına kadar korumasını bildiler. Çünkü milletimiz için vatan namustur, bağımsızlıktır, millet olarak daha güzel ve aydınlık yarınlar yaşayacağımız geleceğimizdir. Bu yüzden bu aziz vatanımızın her karış toprağı çok değerlidir. Düşmana boyun eğmek bizim kitabımızda yoktur. İşte bunları düşününce cumhuriyetin ne kadar önemli olduğunu ve yaşatılması gerektiğini iliklerimizde hissediyoruz.

Sonuç olarak cumhuriyet bağımsızlığımızın türküsüdür. Uğruna nice canlar verdiğimiz kurtuluş destanımızın ürünüdür. Aydınlık geleceğimiz, çocuklarımızın, gençlerimizin yarınıdır. Cumhuriyet ulusumuzun en güzel ülküsüdür. Bu sene cumhuriyetin 100. yılı anısına içimizde daha büyük bir coşku taşıyoruz. Böyle vatanını çok seven aziz bir milletin evladı olmaktan gurur duyuyoruz. Cumhuriyetin yüzüncü yılı kutlamalarında bağımsızlık sevdamızı tüm dünyaya haykırmak istiyoruz. Bu yıl göğsümüz daha bir kabarıyor. Ecdadımızı büyük bir gururla hatırlamak istiyoruz. Bize bıraktıkları bu bağımsızlık emanetine sımsıkı sarılacağız. Cumhuriyeti yaşatmayı en aziz görev bileceğiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski