Sizce mutlu olmak mı yoksa çok zengin olmak mı hayatta daha önemlidir? Neden?

Fikir yürütmek için bu metni okuyabilirsiniz. Soru şöyle: Sizce mutlu olmak mı yoksa çok zengin olmak mı hayatta daha önemlidir? Neden?

İnsan kendi dünya görüşüne göre hayatta önem verdiği bazı konular vardır. Kimisi mutlu olmayı her şeyden daha önemli görürken, kimisi de çok parası olmasını önemsiyor. Bunlar insandan insan değişiklik gösterecektir. Bana sorarsanız benim için hayatta en önemli şey önce mutlu olmaktır.

İnsanlar zengin olunca her şey istediğim gibi gidecek böylece mutlu olurum diye düşünüyor ama hayatta mutlu olmayı sadece zenginliğe bağlamak çok da doğru değildir. Mutlu olamayan birinin dünyalar kadar parası olsa bu durum, hiçbir şey ifade etmeyecektir. Para, mal mülk bunların hepsi lazımdır ama mutlu olmaktan daha önemli değildir. Elbette gereksinimlerimiz, hayatımızı sürdürebilmemiz için ekonomik gerekçelerimiz var. Bunlar paranın da lazım olduğunu öne çıkarıyor. Böyle düşünürsek parasız yaşamak da çok zor olacaktır. Ancak para ve mutlu olmak arasında bir seçim yapmak durumunda kalırsak ben mutlu olmanın daha önemli olduğu tarafındayım.

Kısacası hayatın anlamı mutlu olmakla fark edilir. Bu yüzden mutlu olmak için ne gerekiyorsa yapmalıyız. Hayata küsmeden, kimseye zarar vermeden çalışıp çabalayıp içimizdeki yaşama hevesini diri tutup mutlu olmanın yollarını aramalıyız. Mutluluk için sevdiklerimizle vakit geçirmeli, yeri geldiğinde muhtaçlara iyilik yapmalı, hayvanlara yardım etmeli, sevap işlemeli anlayacağınız güzel işler peşinde koşmalıyız. Parayı da mutlu olmanın önünde asla tutmamalıyız. Önem derecesi anlamında mutluluk paradan daha önemlidir.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski