Aile toplumun çekirdeğidir sözünden anladıklarınızı açıklayınız.

Bu bölümde incelediğiniz yazının kitaptaki sorusu: Aile toplumun çekirdeğidir sözünden anladıklarınızı açıklayınız. Bu metni inceleyince konu hakkında fikir yürütebilirsiniz.

Bir şey ilk önce çekirdekte başlar. Yani karşımızda olan her bütün bir çekirdekten meydana gelir. Zamanla gelişir, büyür. Toplum da aile çekirdeğinin etrafında ortaya çıkar. Bir meyve veya sebzeyi tohum olarak toprağa ekiyoruz, dikiyoruz. Onun çekirdeği filizleniyor ve topraktan dışarı başını uzatıyor. Zaman içinde büyüyor ve olgunlaşıyor. Ondan sonra meyvesini veriyor.

Her şeyden önce toplumun oluşması için en başta aile gerekiyor. Bu nedenle aileyi bir çekirdek gibi düşünebiliriz. Bu çekirdekler bir araya geldikçe toplum meydana gelir. Toplumun en önemli mihenk taşı, temeli bu açıdan baktığımızda ailedir diyebiliriz. Ben aile toplumun çekirdeğidir sözünden aile olmazsa toplum da olmaz anlamını çıkarıyorum. Hani bir şeyin olması başka bir şeye bağlı oluyor ya, toplumun oluşması için de illaki aileye ihtiyaç var. Evlilik bu yüzden çok önemli ve gereklidir diye düşünüyorum.

Sonuç olarak aile şu hayattaki en kıymetli varlığımızdır. Herkes ailesine düşkün olmalı, ailesine bağlı kalmalı ve sağlam temeller üzerine kurulu aileler kurmalıdır. Böylece toplumda sağlam bir bütünlük içinde gelişip büyüyecektir. Bir tarlaya buğday ekiliyor. Her buğday bir çekirdek tanesi sayılır. Bunlar bir araya gelince ortaya koskoca bir tarla çıkar. Geriden baktığımızda ne kadar büyük bir tarlaymış deriz. Toplum da kendi için de bir bütünlük taşır ve bu bütünlüğü oluşturan tanecikler aslında çekirdek olarak nitelenen ailedir. Demek ki aile toplum için olmazsa olmaz bir öneme sahiptir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski