Çocuk haklarının korunmasının önemi hakkında kısa bir konuşma yapınız.

Bu bölümdeki metni incelediğinizde çocuk haklarının korunmasının önemi hakkında kısa bir konuşma yapınız konusunda yeterli seviyeye gelecek ve konuşmanızı yapabileceksiniz.

Çocuk haklarının korunması gelecek nesillerin daha sağlıklı yetişmesi, daha iyi toplumlar yetişmesi ve çocukların haklarından en güzel şekilde yararlanması adına çok önemlidir. Ben de çocuğum ve haklarımın ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Ben küçük olduğumdan her türlü sorunla mücadele edemem. Büyüklerimin beni korumasına ihtiyacım var. Bu konuda düzenlenmiş kanunlar var. Bunlar sayesinde ben her türlü hakkımdan yararlanabiliyorum.

Çocukların yaşlının küçük olması onları her türlü tehlikeye karşı savunmasız bırakabilir. Bununla birlikte onların yaşama, barınma, eğitim, sağlık, güzel bir şekilde yetirmesi gibi kendileri için çok önemli ihtiyaç olan hayati hakları vardır. Bu hakların korunması çocuğun daha iyi bir birey olarak yetişmesi adına büyük bir önem taşımaktadır.

Hayatı boyunca ailesiz kalmış, barınma sorunları olan, eğitim alamayan bir çocuk olduğunuzu düşünürseniz ne kadar sağlıklı bir insan olursunuz ki? Böyle çok zor şartlarda büyüyen çocukların psikolojik sorunları olur. Çocukların bu yüzden her anlamda korunması, sevgi ve ilgiyle büyütülmesi, onların aile sıcaklığının korumasında olması, hayata olumlu, sevgiyle bakan bireyler ve öz güvenli olmaları için haklarının da çok iyi bir şekilde korunması gerektiğine inanıyorum. Konuşmamı burada bitiriyorum. Hepinize sessizce dinlediğinizden ötürü teşekkür ederim.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski