Toplum hayatında dostluğun önemi konulu bilgilendirici bir yazı yazınız.

Bu bölümü inceleyince toplum hayatında dostluğun önemi konulu bilgilendirici bir yazı yazınız etkinliğini yapacak düzeyde fikir edineceğinizi söylemek mümkündür.

Toplum hayatında insanlar yalnız yaşamaya asla uygun değildir. Yaşadığımız her yeni gün yepyeni gelişmeleri beraberinde getiriyor. Bunlar arasında çok sevindiğimiz veya canımızı yakan çok acı duyduğumuz gelişmeler oluyor. Her şeyi birisiyle paylaşmaya ihtiyacımız muhakkak oluyor. İşte bu durumda insanın bir dosta gereksinimi açıkça belli oluyor.

Mesela hayatı tek başına yaşamayı tercih edenler aslında dostluğun önemini çok daha iyi anlıyordur diye düşünüyorum. Onlar her şeyi tek başına yaşıyor. Yalnız kalan insan her şey kafaya takar. Psikolojik sorunlar yaşamaya başlar. Kimseyle konuşmayan, görüşmeyen toplum içine çıkmayan, derdini kimseye dökemeyen insan hayatın yükünü yalnız başına sırtlamak durumunda kalır ki bu çok acı bir şeydir. Oysa dostluk kursa, çevre edinse hayatı paylaşarak yaşasa bir kuş gibi hafifleyecek ve yaşamanın lezzetini yakalayacaktır.

Dostluk sayesinde içimizi birbirimize açıyoruz, dertlerimizi paylaşıyoruz. Ona güveniyor, kimseye anlatamadığımız sırlarımız rahatlıkla anlatabiliyoruz. Yani dostluk olmasa insan sıkıntılarını, üzüntülerini içine atar. Bunlar bir zaman sonra içimizde birikir. Bu ağır yükü tek balına kaldırmak mümkün değildir. İnsan konuşmalı ki rahatlasın değil mi? Hayat tek başına yaşanabilecek kadar kolay değildir. Her an farklı sıkıntılarla karşılaşabiliyoruz. Bizi anlayan, sırtımızı güvenle yaslayabileceğimiz dostlarımız oldukça yaşamak da güzle olur. O zaman hayatın tadına varır, kendimizi çok daha iyi ve güçlü hissederiz. Bu nedenle toplumda dostluğun olması çok önemli bir ihtiyaçtır.

2 Yorumlar

  1. Mükemmelsin senin sayende konuşma sınavını geçebilicem

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski