Yel kayadan toz alır ne demek?

Bu bölümü incelediğinizde yel kayadan toz alır atasözü ne demek istiyor ile ilgili kompozisyon yazacak düzeye ulaşacaksınız.

Yel güçlü estiğinde önüne geleni alır götürür, etrafı talan eder. Yani buradan yelin güçlü bir şey olduğunu anlıyoruz. Ancak kayaya bakarsak kaya da yelden çok daha güçlüdür. Yel ne kadar kuvvetli eserse essin kayayı yerinden bile oynatamaz. Onun üzerindeki etkisi çok sınırlıdır. Sadece kayadaki tozu toprağı alır.

Şunu unutmamalıyız ki dünyada en güçlü nesne ya da varlık diye bir şey yoktur. Güçlü olan bir şeyden çok daha güçlüsü vardır. Evet, yel bazı zamanlar çok şiddetli eserek kasırgaya dönüşür. Fakat onun bu kadar güçlü olması bir kaya parçası için hiçbir şey ifade etmez. Yel hızıyla, o silip süpüren yıkıcı gücüyle kayalardaki tozları alabilir. Yani yelin gücü sadece kayanın tozunu almaya yeter. Biz insanlar da ne kadar sözü geçen, gücü pek çok şeye yeten saygın biri olsak bile bizden konum ve güç olarak daha üst makamlarda olanlara pek güç yetiremeyiz. Onlara vereceğimiz zarar yelin kayadan toz alması gibi küçüktür.

Sonuç itibariyle hayatta her şeyin belli bir gücü var. Her şey kendi gücü oranında çevresine zarar verebilir. Güçlü olan bir şey kendisinden daha güçlü bir şeye çok az miktarda zarar verebilir. Hata bu zarar yok denecek kadar küçüktür.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski